Akaratos hisztis 2 éves! Mi tapasztalat, tanács ?
A #7-es foglalta össze a legjobban, érdemes megfontolnod amit mond. Fejben kell átállni arra, hogy a hisztit egy életszakasznak tekintsd ahhol épp megtanulja kezelni az indulatait, és amiatt nem kell megbüntetni, pláne nem veréssel, mert épp itt tart.
Amennyire lehet, megértőnek kell lenni, és következetesnek. Nem azt mondom, hogy a hisztit a popsija kinyalintásával kell kezelni, hanen azt, hogy ha hiszti van, hazamentek. Ennyi. Ezen át kell esni, és ha következetes, de megértő vagy, akkor jó úton jársz. Amikor tudod felvenni a pléh pofát, hadd nézzenek mások, a te dolgod, hogy most jól kezeld a helyzetet. Nehéz. Én is most vagyok benne. Elszakad a cérna... kiabálok néha és utána esz a fene, de emberek vagyunk, tűréshatárral. Megesik hogy elszakad a cérna, de a verés nem oldja meg a helyzetet, hiszen a helyzet az egy tipikus életkori sajátosság.
Az #1 válaszadó minden egyes gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéshez beírja a verést, az alvós kérdéseknél a sírva hagyást stb. Szerintem gyerekmentes, aki nehezen viseli el a gyerekek hisztijeit publikus helyen, emiatt próbálja megtéríteni az új anyukákat. Vadászik a kérdésekre ahol javasolhatja a pofont, meg a sírni hagyást. Ha nem gyerekmentes, akkor simán utálja a gyerekeit, és rá kijelenthetem, hogy rossz anya.
Elképesztően toxikus a jelenléte.
A 7-es nagyon jól megfogalmazta a lényeget!
Sokkal könnyebb kezelni a helyzetet, ha kívülről szemléled magatokat, ha megérted, hogy mi játszódik le a gyerekben.
Arra meg ne figyelj, hogy mit szól az utca embere a hisztihez. Ha zavarja őket, akkor segítsenek rajtatok!
Én egyszer leteremtettem egy idős nénit. A lányom épp előadta a hattyú halálát valami hülyeség miatt, próbáltam orvosolni a helyzetet: nem engedtem az akaratának, de közben nyugtatgattam, beszéltem hozzá. Erre a semmiből jött egy nő, hogy anyuka, hagyja, hogy a szegény gyereknek azt csináljon, amit ő akar. Na ott durrant az agyam! Kiosztottam a nőt rendesen.
Vannak technikák, amik tanulhatók: nézd meg az Együttérző nevelés és Kapcsolódó nevelés tanfolyamait esetleg.
Egyébként esetleg fizetett segítség, alias bébiszitter, nem jöhet szóba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!