Mit tegyek, hogy ne hasonlitgassam a gyerekem máséhoz?
2 éves. Nem beszél, szavakat se mond. Tudja mire való a kanál, villa de nem használja. A poharat is ismeri de még felrenyel vele, illetve a nyakába borítja.
Az unokatesoja 2 hónappal idősebb de már szépen beszél, önállóan eszik stb.
Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy fejlődjön.. Annyira rossz érzés.
"Nem beszél, szavakat se mond."
Érti, amit mondasz neki? Ha igen, az jó jel.
Annyit se mondd, hogy "nem"? Mert ez a szó az elsők között van, amikor beszélni kezdenek.
Szerintem a hasonlítgatást azzal tudod kivédeni, ha szakembert (védőnőt, gyerekorvost) kérdezel erről. Ha szerintük rendben van a gyerek fejlődése, akkor tökmindegy, hogy az unokatesó miben mennyivel jár előrébb. Nekünk két gyerekünk van, egész másképp kezdtek beszélni. A nagyobbik későn kezdett beszélni, de akkor tökéletesen tisztán és mondatokban. A kicsi meg hamar, de pöszén, vele épp logopédushoz járunk.
Szóval akkor félig viccesen mondanám: a megoldás az, hogy szülsz egy kistestvért, aki nyilván másmilyen lesz, és máris látni fogod, hogy közhely, de nagy igazság, hogy minden gyerek másképp fejlődik.
Érti amit mondok. Utasitasokat végre hajt (ha épp van kedve).
Nyanya. Ennyit mond nekem.
A védőnő azt mondta várjunk fel évet, utána menjen fejlesztésre (beszéd miatt)
Nekünk is későn indult a beszéd. Most viszont jobb mint az átlag 3 éves. Szókincsben meg főleg.
Nagyon össze vissza megy ez...
De én is frusztrált vagyok szobatisztaság miatt éppen...
Amúgy főleg akkor lesz frusztrált az ember, ha olyannak a gyereke, akiről tudod, hogy a fél életét végig hazudta, csalta, lopta, stb. nagyon fejlett és természetesen semmi dilije nincsen. Sajnos ismerek ilyet. Nagyon megalázó érzés... ☹️😢
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!