Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másodikos kislányom hármas...

Másodikos kislányom hármas négyes tanuló .milyen módszerrel tudom fejleszteni vagy bármi ?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen megy neki minden tantárgy . Egyszerű 4 soros vers gondot okoz neki , amit az ikertestvére 5 perc alatt megtanul kb . Egyébként ovis dalokat , verseket is rettentően nehezen tanulta meg , es sokszor nem is pontosan .

Matematikából ha pl a hármas szorzót megtanulja , másnap tanulják a négyest , akkor amit addig tudott a hármasról elfelejti .

Hiába mondjuk el neki mindig , hogy 2013 ebbe a hónapba ezen a napon született , ezt sem tudja megtanulni .sokszor szeretném azt hinni , hogy ezt direkt csinálja , de sajnos nem .

Nagyon sok ilyen példa van , làtom , hogy probléma van , tanárnő azt mondta nincs semmi baj , egyszerűen bele kell jönnie még , es sokat gyakorolni vele . De szerintem ez ilyen szinten nem normális màr . Félek ,hogy valami baj van vele ! Van más is akinek a gyereke annak ellenére , hogy rengeteget foglalkozik vele ennyire gyenge a tanulásba ?

Magatartása rendbe van , kisangyal , aranyos , kedves , jószívű.

2022. febr. 4. 15:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
15%
20. Nem baj, akkor se kell elfogadni hogy ennyire képes. Hordani kell minden fejlesztésre, hogy még kevesebb ideje, energiája és kedve legyen a tanuláshoz. Mert mindenki meg az anyja is fejlesztésre jár, ha kell ha nem.
2022. febr. 5. 09:15
 22/24 anonim ***** válasza:
77%

Igenis kell!!

Legalábbis szakember lássa legalább és mondjon valamit.

Sajnos az a helyzet, hogy a teljes későbbi boldogulást nagyrészt az határozza meg, ki hogyan tanul.

Ha már most 3-4-es tanuló, kislány létére, akik ugye a jobbak szoktak lenni, szorgalmasabbak, akkor később egy érettségit se fog tudni letenni.

2022. febr. 5. 09:47
 23/24 anonim ***** válasza:
27%

Hát nem tudom....én ovodás koromban már tudtam a csirke, hal, disznó, ember anatómiáját, hogy a cvitamin valójában aszkorbinsav, hogyan lettek a bolygók, csillagok, hogyan csináljunk elektromágnest szögből, drótból, elemből, miért csúszós a jég, melyik növény micsoda és mire való, meg hasonló dolgok. Nem azért, mert zseni voltam, hanem, mert érdekelt. Írni, olvasni, számolni? Idegennyelv?! Áhhh! Felejtsd el. Ezekhez olyan hülye voltam, mint a seggem kifordítva. Mert nem érdekelt. De felnőtt koromra azért ez javult. Mégpedig az után, miután érdekeltté váltam benne. Nem a különóráktól, a baxogatástól vagy a bezzegeléstől. A matekot példának okáért végigbukdácsoltam. Középiskolában az "augusztusi tanulmányi verseny" ahogy a matektanár gunyorosan nevezte a pótvizsgát, nálam 4.-ig menetrend szerű volt, annak dacára is, hogy hetedikes koromtól heti 3x2 órában jártam korrepetálásra.

Az érdeklődés hiánya mellett a teljesítménykényszer is komoly gond volt ebben nálam.

Lehet a gyerekednek is csak annyi a baja, hogy rá van stresszelve a számonkérésre és nála ez rossz teljesítményben csapódik ki.

Van az a mondás, hogy "nem nekem tanulsz gyerekem, hanem magadnak"...de. Az ilyen kicsi gyerek neked tanul, vedd tudomásul. Azért tanul, hogy büszke legyél rá, még akkor is, ha baromira nem érdekli vagy unja az adott tárgyat.

Nem megy a versike....hát lexarom a lábam...az életben soha ne legyen nagyobb problémája se neked, se neki.

2022. febr. 5. 13:58
 24/24 anonim ***** válasza:
29%
Vizsgáltasd ki, mert lehet, hogy tényleg csak nehéz felfogású, de lehet pl sni-s is.
2022. febr. 5. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!