Szerintetek jól fejlődik a gyerek vagy baj van nála? Párom nem foglalkozik vele bármit mondok hogy vigye el a kicsit orvoshoz nézzenek rá mert valami nem jó nála de csak legyint rá és nem érdekli amit mondok neki!!
6-os mivel a kedves anyuka meghalt mikor született a kicsi így nem akarom befeketíteni(ahogy te írtad)!! És azt egyáltalán nem írtam hogy zavar hogy nem beszél vagy azt hogy zavar hogy rohangál!
7-es Mivel lassan többet vagyok a gyerekkel mióta itt lakók velük mint az apja és ha kell én kellek hozzá éjjel is a legtöbbször !!! És nem nem írtam hogy mindent is tudok a gyerekről!!!
9.tudom hogy normális a beszéd nem is zavar mert megértem ha nagyon akar valamit!
10.tudom hogy meddig kell beszélni egy gyereknek!
Leírtad kb az én lányom 2 évesen.Én is olvastam ezt a kocsikerek porgetest és agybajt szoktam kapni mikor csinálta, hogy tuti autista 😂😂 Nálunk a kajalas később romlott el,de stimmel az is,a rancigálás mit takar?Odahiv benneteket valahova? Van célja amit el akar érni vele?
Nálunk 2 évesen 20 szót kértek,ami hangutánzó is lehetett mint a bee,mu,vau-vau meg ilyenek.Az akkor össze is jött.Én is szentül meg voltam győződve hogy valami nem jó.És végül is a beszéde valóban késett,de 3 évesen épp úgy beszélt mint egy átlagos 3 éves.Mondjuk logopédus egyértelműen kell neki.De semmi baja.
Nem lehet összehasonlítani két gyereket, egyik így másik úgy fejlődik és valamikor 4 éves korukra nőnek úgy igazán össze képességek szempontjából.Persze ettől még el lehet mondani a statuszon hogy mi miatt aggodsz de a legtöbb 2 éves gyereknek vannak autisztikus dolgai csak az egészséges kinövi őket,a beteg meg nem.
15.köszönöm a normális választ
A ráncigálás annyit takar hogy ha leülünk akkor oda jön és addig rángatja a kezünket míg fel nem állunk és utána megy vissza játszani és ezt legalább eljátsza egymás után egy jó párszor ami engem nem zavar mert jókat mosolygok rajta de párom munka után már annyira nem tud neki örülni
Kb. majdnem pont ilyen volt ennyi idősen a nagyobbik lányom. Ő még pluszban félénk, visszahúzódó, idegenekkel nagyon bizalmatlan, de családtagokkal is igen kimérten viselkedett. 2 évesen egyetlen szót sem beszélt. Bölcsibe került, utána kezdett el beszélni, kristálytisztán, beszédhiba nélkül.
Most lesz 22 éves, végzős egyetemista turizmus szakon, két tannyelvű középiskolába járt, két nyelven tett érettségit, 18 évesen több hetet volt külföldi szállodai gyakorlaton Erasmus programmal. Szóval elég jól megtanult beszélni, nemcsak magyarul. Kapcsolatteremtés is tökéletesen megy neki.
Miért kell mindent túlgondolni?
Van ez az M-Chat teszt, keress rá, ha ott több dolog is gyanús, érdemes felvetni a védőnőnek, esetleg gyerekorvosnak.
Intézménybe jár már? Legkésőbb ott úgy is kiderül,ha esetleg valami eltérőt látnak a nevelők.
2 éves korban egyébként ezek sokszor normális dolgok, amiket leírtál. Az, hogy Titeket rángat is normális, ha viszont a te kezed fogja meg és azzal érinti meg a kívánt dolgot (tehát se a nevét nem mondja, se nem mutat rá), na az lehet esetleg (hangsúlyozom esetleg!) zavarra utaló jel.
Sziasztok nem gondoltam túl a dolgokat mint itt sokan gondolták volt a parom a gyerekkel gyermekpszichiáternél és ő is megerősítette a páromat hogy valami baj van a kislánynál megfigyelés alapján (autizmusra tippel) menniük kell majd hallásvizsgálatra utána vissza hozzá és tovább küldi őket ahová kell.
De köszönöm a válaszokat és hogy itt sokan hülyének néztek mert nekem semmi közöm a kislanyhoz és maradjak ki belőle. Én is azért piszkáltam vele a páromat hogy lépjen valamerre mert nekem is furcsa volt amiket csinált és csinál a mai napig is a kislány és ugyanazt csinálja mint tesómnak a 6 éves(autista)kisfia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!