Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Mi a teendő akkor,ha egy 37 hónapos gyerek nem eszik meg semmit? Pépet eszik és csokit csak, abból is két fajtát. Más kaját nem.

Székrekedése van, érthető módon. Hogy lehet segíteni rajta?

2022. febr. 2. 15:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Én 622 hónapos és 3 napos vagyok.🤣🤣🤣
2022. febr. 2. 16:13
 12/19 anonim ***** válasza:
57%

A probléma, hogy 37 hónaposnak mondják 3 éves helyett…

Komolyra fordítva a szót, az ő étkezése ennyi leírásból már alapjaiban van elb*szva, valószínűleg ezért ilyen kis súlyú és válogatós. Alapos kivizsgálásra kellene elvinni, és (ehhez a részéhez nem értek) szakemberhez (dietetikus? Pszichológus?) aki az étkezéshez való hozzáállásával tud kezdeni valamit, bár ha a szülei csokival tömték eddig is, akkor nem tudom, mennyire hatná meg őket…

2022. febr. 2. 16:20
 13/19 A kérdező kommentje:

Örülök hogy a 37 hónapnál ragadtatok le, ügyesek vagytok ti is. Aki normálisan tudott hozzászólni annak köszönöm.

Igazából akárhányszor velük vagyok a gyerek a túrórudit se kéri,hanem az anyja játék közben odamegy hozzá és töri neki,tömi a szájába. Nagyon idegesít mindenkit a környezetében,elrontja szerencsétlen gyereket. Pedig értelmes kisgyerek lenne,de tényleg semmivel nem fejlesztik. Se szobatisztaság,se etetés,inni csak a teát issza,vizet vagy gyümölcslevet egyáltalán nem. Az anyja eteti itatja,pelenkás,öltözni egyáltalán nem tud,beszéde is fejletlen ,nem lehet vele kommunikálni. Sajnos egyértelmű,nem a gyerekkel van a legnagyobb gond,hanem az anyjával.

2022. febr. 2. 16:59
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
Nem az anyàval van a baj. Beszèdtanulàs majdnem teljesen függelten attòl, hogy az anyja mit csinàl. 3 èvesen mèg normàlis, ha pelenkàs ,de maguktol ès nem szoktatastòl hagyjàk el a pelenkàt.
2022. febr. 2. 17:51
 15/19 A kérdező kommentje:

Nem az anyával van a baj? Akkor mégis kivel?

A gyerek nem fog magától benyúlni a hűtőbe X hónaposan,hogy anya etess már ezzel vagy azzal. Szerintem itt a hozzátáplálás is elmaradt,rá volt hagyva és ide vezetett.

2022. febr. 2. 18:10
 16/19 anonim ***** válasza:
77%

Süt az utolsò kommentedből a rosszindulat. Csak nem az anyòs vagy?! Egèszsèges gyerek nincs ennyi tèren lemaradva. Nem az anyja hibàja, hogy sèrült. Semmi közöd hozzà.

Biztos màr ràgtad a fülèt a gyerek 3 honapos koràban,hogy adjon neki pörköltet, most meg örömködsz, hogy azèrt nem eszik, mert nem hallgatott ràd.

2022. febr. 2. 18:42
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért ugye tudod hogy vannak státuszfelmérések védőnőnél? Ha a gyerek teljesen egészséges lenne és csupán szülői hanyagságból lenne olyan állapotban amilyenben van, a védőnő, gyerekorvos jelezte volna már. Nyilván van valami visszamaradása, fogyatéka a gyereknek, amit a szülők nem kötnek az orrodra. Jobban is teszik, mert iszonyú rosszindulatú vagy.
2022. febr. 2. 19:00
 18/19 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem inkább sógornő, nem anyós.
2022. febr. 2. 19:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Szülői hanyagsàgtól nem lesz ennyire lemaradva a gyerek. Nagyon sok minden van, ami idegrendszeri èrettsèghez ès nem tanìtgatàshoz kötött.
2022. febr. 2. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!