Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más négy évese is ennyit vinnyog?

Más négy évese is ennyit vinnyog?

Figyelt kérdés

Vinnyog, minden hülyeségtől bőg, nyavalyog, hisztizik. Egész nap nem hagy békén, semmi nem elég neki. Mindenhol azt írják, hogy 10-30 perc fókuszált figyelem és akkor majd az elég lesz, de az enyémnek nem elég semmi, másfél óra után is egyből vinnyog, ha abbahagyom a játékot, mert más dolgom is van.

Most meg beteg vagyok, nem fogja fel, hogy legszívesebben csak a WC miatt mozgok. Jött most segítség, de mikor valamit vele csinál, akkor is nekem kiabál be a szobába folyamatosan. Kiment, a kert másik végéből ordibált, hogy anya, meg utána háborgott, hogy miért nem megyek. Most töltötte a négyet, de nem kellene ennyi idősen már több esze legyen? Mit nem ért azon, ha pl. beteg vagyok, nem érek rá? A WC-n is kiabál, hogy én menjek. Tegnap ordított a kádban, hogy én menjek kiszedni, az apja nem jó. Fel se bírok kelni szinte, nem még a 17 kilóját emlegessem. Nem megyek, kiszedi az apja, de nem megy át neki a dolog, mert újra és újra próbálkozik. H telefonálók se fogja fel, hogy hallgasson, folyamatosan beszél. Ha mással beszélek is csak mondja.

Komolyan néha arra gondolok, hogy valami baj van ezzel a gyerekkel. Más 3.5-4.5 évese is ilyen “idegesítő”? Bezzeg az óvodában teljesen normális.

2022. jan. 28. 11:13
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
93%
Nem a gyűlölet sugárzik a szavaiból, hanem az, hogy besokallt, fáradt, kimerült. És igen, ilyenkor sarkosabban fogalmaz az ember, aminek a felét se gondolja komolyan. Ami amúgy tök érthető.
2022. jan. 28. 15:31
 32/55 anonim ***** válasza:
19%

"nem kellene ennyi idősen már több esze legyen? Mit nem ért azon, ha pl. beteg vagyok, nem érek rá?"

"Komolyan néha arra gondolok, hogy valami baj van ezzel a gyerekkel."

"Bezzeg az óvodában teljesen normális."

Hat nem tudom, akil a #20-ast támadják. Ti mondotok ilyet a gyereketekrol? Nehanyat bemasoltam -ide. De hogy en olyat biztos nem mondanek a gyerekemrol, hogy biztos baj vele, mert az ovodaban normalis, meg, hogy ennyi meg annyi esze van, az biztos. De akkor biztos en vagyok szentlelek, hogy meg ha idegesit a gyerekem, akkor sem beszélek rola ilyen stílusban.

2022. jan. 28. 15:36
 33/55 anonim ***** válasza:
81%
Én nem látom, hogy bárhol is csúnyát mondott volna, vagy csúnyán beszélt volna a gyerekéről... De nyilván ti szuperanyuk vagytok, azért vagytok titokban depressziósak.
2022. jan. 28. 15:41
 34/55 anonim ***** válasza:
9%
33. Egy rohadt szóval nem néztem le a kérdezőt, annyira szánalmas ez a szuperanyuzás. Meg miből gondolod, hogy depressziós lennék? Mert nem gondolom, hogy normális ha egy anya eljut arra a szintre, hogy kín a gyerekével lenni? De tőled is megkérdezem, te mit javasolsz? Mert a az előző versenyzők is csak szapulni tudtak meg egyet érteni hogy segítség kell.
2022. jan. 28. 15:45
 35/55 anonim ***** válasza:
79%

#32 a nem kellene hogy több esze legyen egy szófordulat máshogy, nagyobb gyerekeknek is szoktàk mondani a szülők hogy "ennél már több eszed lehetne minthogy..."

Azért akkora drámát ne láss már bele.

Az hogy oviba jobban viselkedik egy tény persze hogy zavaró.

Hogy megfordul a fejében hogy a gyerek nem 100-as meg gondolom felindulás, kétlem hogy azzal a meggyőződéssel élné az életét hogy a gyereke kezelésre szorul.

2022. jan. 28. 15:46
 36/55 anonim ***** válasza:
75%
#34 De neked konkrétan mi bajod van? Sajnálom, hogy nulla empátiával születtél, elég nehéz életed lehet. Miért ne lenne normális, hogy egy anya eljut erre a szintre? Pont, hogy normális. Emberek vagyunk, baszod, ez nem egy Hollywood-i film, amiben minden szuper tökéletes. Igenis normális, hogy ki van a fszod a saját gyerekeddel, de attól még szereted, nem?? Te valami világi idióta lehetsz és nem, nem unalmas a szuperanyuzás, mert a te mártír, ki ha nem én típusú ember egy külön állatfajt képvisel, a rosszabb fajtából.
2022. jan. 28. 15:56
 37/55 anonim ***** válasza:
16%
36. Aki előbb nekem esett a szar szó miatt, annak mi a véleménye erről? Vagy azt lehet gyalázni, akinek más a véleménye? Kedves 36-os, köszönöm a szép szavakat. Megkérdezhetem, hogy miért tartod ennyire elítélendőnek, ha azt gondolom az életet első sorban élvezni kell és a kérdező szavaiból nem a boldogság sugárzik. Nem azt mondtam a kérdező nem normális, hanem ahogy nyilatkozik a gyerekéről. Én továbbra sem illettem senkit, semmilyen trágár, lealacsonyító szavakkal. Én azt mondtam segítségre van szüksége. Tudod, azáltal nem csak a gyerekkel való viszonya, hanem az ő mentális állapota is javulna. A kérdező kimerült, frusztrált ezért ír így a gyerekéről. Felteszem neked mégegyszer a kérdést, te mit javasolsz a probléma megoldására?
2022. jan. 28. 16:03
 38/55 anonim ***** válasza:
92%

Most ez itt annak a kérdése ki mit tart nornálisnak. Szerintem a rosszkedv, a borongósság, a kiakadás a félelem, a harag ugyanúgy normális, és az élet normális része mint a boldogság, az izgatottság, az öröm stb.

Nem kell mindenkire ráhúzni, hogy a negatív érzések amiket érez, nem normális érzések, mert ezzel azt sugallod hogy baj van vele.

Ki kell ábrándítsalak, a negatív érzések is normálisak, és néha elég csak kiadni magadból. Ha azt sugallod nem normális, lehet szégyellni fogja és inkább elfojtja, elrejti, na EZ káros.

2022. jan. 28. 16:11
 39/55 anonim ***** válasza:
7%
De ki mondott ilyet? Bele akarsz látni a mondandómba dolgokat és továbbra is úgy beszélsz velem, mintha fogyatékos lennék. Nagyon visszataszító ahogy ilyeneket használsz, hogy ki kell ábrándítsalak stb, csak most nem gyalázol, mert azt hitted majd jól visszaszurkállak. Nekem nem kell itt kiélnem a frusztrációm, nem akarok semmilyen cicaharcba keveredni, szóval vagy hagyjuk egymást vagy hagyd abba kérlek ezt a lealacsonyító szövegelést, mert rém kellemetlen. Többször leírtam, hogy megértem az érzéseit, egyszer sem írtam olyat, hogy a negatív érzések rosszak, vagy hogy nekem nincsenek. Már kicsit papagájnak érzem magam, hogy állandóan ismételnem kell magam, hogy azt írtam segítség kell. Még azt is leírtam, hogy ez lehet egy wellness a csajokkal. Egy szóval sem írtam, hogy ő rossz anya vagy bármi ilyesmit amit a fejemhez vágtok. De kitartok amellett, hogy az egész írás stílusa nem egy kiegyensúlyozott anyát, embert tükröz. Az állapot ami nem normális, amin lehet javítani és kell is. Kérlek, mondd el, hogy ezért miért érdemlem ezt a sok szennyet, ha már többszöri kérésem ellenére sem vagy hajlandó megírni, hogy te mit javasolsz ennek az anyának.
2022. jan. 28. 16:21
 40/55 anonim ***** válasza:
30%

Beteg vagy. Miért nem pihensz inkább, ha már van segítséged?

Jöttem egy kis lepontozásért 😂

Elnézést, de nem tudok azokkal a véleményekkel azonosulni, melyek szerint ez csak egy ártalmatlan kifakadás. A szóhasználatok miatt. Nem, az nem egy szófordulat, hogy ennél már több esze kellene legyen. Legalábbis a fenti szövegkörnyezetben...

Én is ki szoktam borulni a gyerekem viselkedésén néha, és ilyenkor magamban van, hogy csúnya jelzővel illetem szegényt. Aztán szerencsére rájövök egy pillanat alatt, hogy ha valakinek, akkor nekem bizony tényleg több eszem kéne hogy legyen. Ha én nem tudom kezelni az indulataimat, akkor mi a ló....t várjak a pár hónapos, pár éves gyerekeimtől? És az indulatkezelés alatt mifelénk nem az elfojtást értjük, mert az nyilván nem egészséges. Megjegyzem, itt szerintem pont a rengeteg elfojtott indulat és düh került most felszínre a kérdezőnél. Sokan azt is elfelejtik figyelembe venni, hogy némelyik teljesen normális gyereken úgy mutatkozik meg a szülő állandósult feszültsége (még ha igyekszik is magába fojtani), ahogy például a kérdező gyerekénél is. De persze lehet szuperanyuzni, meg ősanyázni, meg mit tudom én még hogy mik a kedvenc hárító gúnyneveitek 🤷‍♀️

Mindenki úgy fortyog ahogy akar. Lehet élni olyan mérgező gondolatokkal és érzésekkel is mint a kérdező. (Attól, hogy itt leírta, nem fog elmúlni. Nem az elmúlt 5 perc sirámait ecsetelte, hanem általánosságban gondolja azt a gyerekéről, hogy kevesebb esze van mint a kortársainak.)

Döntse el az idő, hogy kinek van igaza. Jöjjünk vissza 20 év múlva ehhez a kérdéshez, és gondoljuk át milyen a kapcsolatunk a gyerekünkkel.

2022. jan. 28. 16:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!