Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más négy évese is ennyit vinnyog?

Más négy évese is ennyit vinnyog?

Figyelt kérdés

Vinnyog, minden hülyeségtől bőg, nyavalyog, hisztizik. Egész nap nem hagy békén, semmi nem elég neki. Mindenhol azt írják, hogy 10-30 perc fókuszált figyelem és akkor majd az elég lesz, de az enyémnek nem elég semmi, másfél óra után is egyből vinnyog, ha abbahagyom a játékot, mert más dolgom is van.

Most meg beteg vagyok, nem fogja fel, hogy legszívesebben csak a WC miatt mozgok. Jött most segítség, de mikor valamit vele csinál, akkor is nekem kiabál be a szobába folyamatosan. Kiment, a kert másik végéből ordibált, hogy anya, meg utána háborgott, hogy miért nem megyek. Most töltötte a négyet, de nem kellene ennyi idősen már több esze legyen? Mit nem ért azon, ha pl. beteg vagyok, nem érek rá? A WC-n is kiabál, hogy én menjek. Tegnap ordított a kádban, hogy én menjek kiszedni, az apja nem jó. Fel se bírok kelni szinte, nem még a 17 kilóját emlegessem. Nem megyek, kiszedi az apja, de nem megy át neki a dolog, mert újra és újra próbálkozik. H telefonálók se fogja fel, hogy hallgasson, folyamatosan beszél. Ha mással beszélek is csak mondja.

Komolyan néha arra gondolok, hogy valami baj van ezzel a gyerekkel. Más 3.5-4.5 évese is ilyen “idegesítő”? Bezzeg az óvodában teljesen normális.

2022. jan. 28. 11:13
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
90%
#20 Már nem azért, de ez az X darab megfogalmazás (mellesleg igencsak kifinomult lehetsz) te szerinted van jelen, a te értékrended szerint. Mi lenne, ha elvonatkoztatnál magadtól, a gyermekedtől és felfognál egy egyszerű dolgot: Nem mindenki egyforma! Nem kell ezzel egyetérteni, ahogy a kérdezővel sem, csak el kell fogadni.
2022. jan. 28. 14:27
 22/55 anonim ***** válasza:
17%
21. Ja én vagyok kifinomult mert kimondom, hogy szar (jesszus micsoda mocsok ömlik a számból) de a kérdező a szegény ártatlan anya aki úgy beszél a gyerekéről hogy nem kellene, hogy több esze legyen, idegesítő, vinnyog. Miért én vagyok a hülye (remélem nem sérti a szemed ez a szó) aki azt mondja ennek a nőnek segítség kell? Én nem tudom elfogadni, hogy valaki ennyire lenézi a saját gyerekét, mert nem kötelező a gyerekvállalás de ha már vállalsz kutya kötelességed úgy bánni azzal a gyerekkel, ahogy megérdemli. És mégegyszer én azt mondtam segítség kell neki, ha ez szerinted bántó azt hiszem nem bennem van a hiba.
2022. jan. 28. 14:42
 23/55 anonim ***** válasza:
56%
Ismerek olyan szülőket, akiknek a gyermekük pont ilyen (de az ellenkezőjét is), nagyon idegesítő, teljesen megértelek kedves kérdező. Nem kell ám a szentanyusokra hallgatni, tudod, az interneten mindent lehet írni, mondani. Nem próbáltad fegyelmezni? Természetesen nem verésre gondolok. 😅 Azoknál a szülőknél, akik nevelnek, nem csak ugrálnak mint a táncoló majom ( hogy engem hogy lepontoznak ezért majd 🤣) általában ezeket produkálja a gyerek. Ráhagynak mindent, szaladnak, ha a gyerek elnyikkantja magát. Na most, a gyereket irányítod te, nem ő téged. Ha mindig pattantsz, rászokik, hogy mindig elérhető vagy. Ilyen pedig a mesében sincsen. Csak azért mert imádod a gyerekedet, még a szülőnek kell lenned, nem rabszolgának. Manapság nagyon sok szülő átesik a ló túloldalára. Mindent a gyerekért. Ha valaki nem így tesz, akkor rossz anya, szülő. Mert 50 évvel ezelőtt nem voltak gyerekek? Vagy a háborúban, nehéz sorban nincsenek? Nem kell úgy csinálni mintha a s***nyalás és a teljes önfeláldozás lenne az egyetlen szeretetnyelv. Sőt, azt kell, hogy mondjam, a legrosszabb. Mert az ilyen gyerektől nem lehet boldogulni. De ez nem a gyermek hibája, hanem a szülőké. Az nem normális, hogy nem lehet normálisan elbeszélgetni 1 órát pl. egy barátnővel, mert a gyerek folyton vinnyog. Az sem, hogy nem lehet az asztalnál nyugodtan megvacsorázni, ami max 30 perc, mert a gyerek nem tud megülni, más kell neki stb. Barátaim mondták: mióta megvannak a gyerekek, mi nem kommunikálunk, nem lehetséges tőlük. Te jó ég! Egy 3 és egy 5 éves gyerek a ház ura? Mi az, hogy nem tudnak kommunikálni? És ez manapság normális. Nem is csodálom, hogy több a válás. És hangsúlyozom: ez nem a gyerek hibája, sosem volt. Nem a gyerek tehet erről. A szülő, aki a gyerekkel takarózik, mondván ez a normális és aki ellenkezik, még az a b*lond meg rossz anya, mert emberi körülményeket akar a házban, nincs diliházat. Szóval ezek a "jó" anyukát rengeteg kárt okoznak.
2022. jan. 28. 14:43
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
#22 Még mindig nem érted? Van más vélemény a tiéden kívül is. Tudod, 7 milliárd ember...🤦🏻‍♀️
2022. jan. 28. 14:44
 25/55 anonim ***** válasza:
9%
24. Ez nem vélemény kérdése, hogy hogyan viszonyulok a gyerekemhez. De a tiéd is pontosan ugyanannyit ér mint az enyém. Miért érzed, hogy te fontosabb vagy? Egyébként érdekel, te mit javasolsz ennek az anyának? Szerinted mi a megoldás?
2022. jan. 28. 14:54
 26/55 anonim ***** válasza:
26%

Nem igazam ertem, miert tamadtatok igy a #20-as kommentelore. Teljesen mertekben igaza van.

Persze mindenki tudja,hogy egy gyerek lehet idegesítő es majd felrobbansz, de ettől függetlenül nekem eszembe nem jutna ilyen utalattal beszélni rola. Sugárzik a kerdezo irasabol. Egy ilyen kerdest, meg lehet fogalmazni sokkal kulturaltabban is.

2022. jan. 28. 14:58
 27/55 anonim ***** válasza:
91%

"aki úgy beszél a gyerekéről hogy nem kellene, hogy több esze legyen, idegesítő, vinnyog. "

Miért mit mondjon, énekel? 😀

Szerintem ne szívd úgy fel magad a szóhasználaton.

Kövezz meg az én 11 hónaposom is vinnyog, vernyog, vekeg😅 kb ezeket alkalmazom rá, épp fogzik meg alakul a napirendje alvás szempontjából, maga se tudja szerintem aludna-e vagy nem, mászik fel alá és igeb közben vinnyog. Hát akkor szaranya vagyok de engem is kiborít mert lekötni, figyelemekterelni alig lehet. Van, hogy az ember saját tehetetlenségében mond dolgokat, de attól a gyereket ugyanúgy szereti. Én irigylem az ilyen buddha anyukákat amúgy akik éhesen, fáradtan is cukimuki módon tudnak csak nyilatkozni a gyerekről, sajna nekem ez nem megy. Most meg ne kérdezd hogy akkor nekem minek gyerek, mint írtam szeretem vissza nem adnám, de lássuk be embertpróbáló ahogy gondolom másnak is a sajátja.

2022. jan. 28. 15:09
 28/55 anonim ***** válasza:
25%
27. Teljesen máshogy írsz te a gyerekedről és teljesen máshogy a kérdező. Itt most kiemeltem pár szót, mert betámadtak azért mert a szar szót használtam. :D én nem értem komolyan miért estek nekem. De téged is megkérdezlek, szerinted rendben van ahogy a kérdező ír a gyerekéről? Szerinted nincs szüksége segítségre? Én egy szóval sem mondtam, hogy szar anya, hogy gonosz vagy rossz ember. Sokadszorra mondom el, hogy azt mondtam segítségre van szüksége. Ez lehet egy wellness a csajokkal, de lehet akár pszichológus is. Azt sem mondtam, hogy nálam sosem szakad el a cérna, de akkor sem beszélek így a gyerekemről, nekem süt az írásából, hogy probléma van. Várom, hogy azon kívül, hogy nekem estek - nekem aki javasolt valamit - milyen konstruktív ötletetek van.
2022. jan. 28. 15:21
 29/55 anonim ***** válasza:
87%
Vagy lehet az kellett csak neki, hogy ítélkezésektől mentesen kiírhassa magából vadidegeneknek.
2022. jan. 28. 15:30
 30/55 anonim ***** válasza:
84%

Hát tény, hogy jól kiborult, de nem tudhatod, hogy ezt hirtelen felindulásból írta vagy amúgy totál így gondolja mondjuk egy kis alvás után is.

Ahogy előttem írták sokan nem szàmolnak el háromig míg mondanak valamit akár face to face vagy ide leírva gyorsan az érzéseiket. Nemtudom.

Volt már hogy este én is elpityeredtem a férjemnek hogy én egy szaranya vagyok mert ráripakodtam a babakorú gyerekünkre, mert komolyan nem tudtam már mi a ló..bocsánat fene baja van. Az ő idegrendszerük (igen a kérdező 4 évesé is) még nem olyan fejlett ugye, ahogy tudtunkra adják az érzéseiket az felnőtt embernek kiborító. És amúgy nem segít sokszor más anyák "példája" se mert ő pl most sík ideg majd feljön ide ahol persze senki nem beszélne így és nem bukna ki így, ő meg mondjuk lejjebb kerül ezáltal nem megoldást kap.

Persze a segítség mindenképp jó ötlet.

2022. jan. 28. 15:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!