Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy "spóroltok" ésszerűen a...

Hogy "spóroltok" ésszerűen a babátokon/gyereketeken?

Figyelt kérdés

Ti milyen praktikákat használtok, amivel kicsit olcsóbbra jön ki a gyereknevelés?

Az ésszerűséget nem véletlenül írtam, hanem azért, mert olyan dolgokra vagyok kíváncsi, ami nem rontja hosszútávon a gyerek életminőségét, tehát nem arra, hogy nem vesztek neki gyümölcsöt, mert drága, hiszen ez az egészségére lehet negatív következményekkel, hanem olyasmire, hogy pl. használtan vesztek babaruhát, mert az nyilván tök mindegy a gyereknek, hogy új vagy turis ruha van-e rajta.

Ja, a kérdés során mindegy, hogy milyen okból spóroltok, nyilván gazdagok is odafigyelnek a költsésükre Szóval nem az a lényeg, hogy azért spóroltok-e, mert nem telik többre vagy simán tudatosságból, engem csak az érdekel, mik azok a dolgok, amiket nem is feltétlenül spórolásból csináltok, mégis pénzt takarítotok meg vele.

2022. jan. 27. 16:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%

Szinte minden baba termékből a dm/rossmann sajatmarkasat vesszük, szerencsére beváltak.

Ruhakbol sokat kapunk, én örülök neki, a kicsit kopottakat en még raadom, hiszen az uj is hamar kifakul kicsit. Uj ruhákat általában hm-ben kedvezménnyel szoktam, vagy c&a, f&f több darabosakat veszek. Néha pepco, de szerintem azok többsége az olcsóbb árat sem éri meg.

Másban holmikban is figyelünk hogy akciós legyen, vagy ár érték arányban kedvező. Jo állapotú használtat is vettünk sok dologból.

2022. jan. 27. 19:48
 22/27 anonim ***** válasza:
74%
Kicsinek nagyon szerettem memória kártyázni. Óvodás korban. De sosem bolti kártyáim voltak, hanem a nagymamámmal vágtuk ki együtt a karton kockákat és ragasztottunk rájuk matricát. Legkedvesebb játékom volt, pedig megkaptam a mattel barbie-t is.
2022. jan. 27. 20:03
 23/27 anonim ***** válasza:
68%
Kiságy, pelenkázó, babakocsi, autósülés használtan van (rokontól). Akcióban veszünk nagytételben pelenkát, mosószert, mosogatószert. A mellszívót és néhány drágább dolgot a német Amazonról rendeltük fele annyiért, mint itthon lehet kapni. Ruhák nagy részét kaptuk ajándékba. Ha én veszek neki ruhát, azt akciósan veszem. Játékot nem veszünk neki, mert annyit kap másoktól, hogy így is folyik ki a szobájából.
2022. jan. 27. 20:56
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

2 éves lesz, a ruháinak a 95%-a használt volt eddig. Cipőből újat kap.

Játékok 50%-ban használtak. Könyvek legtöbbje szintén.

Biztos eljön az idő, amikor ezzel már nem lehet trükközni, de addig én még élvezem is a cuccoknak a levadászását :D

2022. jan. 27. 20:56
 25/27 anonim ***** válasza:
57%

Azt eszi amit mi.Az elején elcsesztem,hogy hallgattam mindenki hülyeségeire.Ezt ne adj neki,mert ilyen baja lesz,azt ne adj neki,mert olyan baja lesz..

Szerencsétlen gyereknek adagoltam a gyümölcs püréket,minden legyen bio meg vegán sz*rság,semmi fűszerezés mert a természetes a finom..

Amit én korainak gondoltam azt nem adtam (gomba,tej,méz,csípős..) a többibe tojtam bele,hogy ki mit mond.Főztem.Kicsit valóban kevesebb fűszerrel kezdtem főzni,és/vagy amit lehetett egy darabig anyatejjel neki külön felkevertem (néhány főzelék pl) de ennyi.

Meg is jött az étvágy! Paprikás krumpli,bolognai spagetti,krém levesek,főzelékek..egytől egyig mindent szeret a mai napig,és nem főzök rá többet külön.Mert nincs értelme.Nem veszem az 1200ft/kg-os bio répát,mert nincs értelme.Elég a rendes répa.Nem vettem többet az előre facsart 100%-os 1000ft/L-es narancslevet,mert én is le tudtam facsarni neki úgy,hogy 5kg narancsot vettem 1000ft-ba,akciokkor főleg.

Mindenből azt vettem amit mi is megeszünk.Nem a legolcsóbbat,nem a legdrágábbat,hanem azt amelyik finom.

Nasit is bakker mindenki vetette velem,hogy oh nehogy már a sima boltit vedd neki mikor a Rossmannban ott a baba részlegen a babáknak készült mindenből.

UNDORITÓ! Felnyitottam a gyereknek a 900ft-os Nestlé baba puddingot és kb vissza hányta a kanálba.4db volt 900ft.

Nem sajnáltam rá,de amit cserébe kaptam az egy semmi,egy gusztustalan,remegő,íztelen vacak volt.Sose evett előtte rendes puddingot na mondom akkor ezt a minősíthetetlen pocsék vackot egye az aki ajánlotta..

Vettem neki még aznap délután krémtúrót.Igen,én a mocskos cukrozó anyuka mertem a gyerekemnek olyat venni amit én is megennék.Minek vonjam meg tőle? Hogy aztán 1-2 évvel később az oviban ismerkedjen meg először a tejbe grízzel is? :D

Többet tényleg semmit nem hagytam,hogy rám tukmaljanak,főleg anyukás csoportokban.Mindenki annyira "magas" színvonalon akar gyereket nevelni az első max 2-3 életévében,hogy megfeledkezik arról mi a fontosabb: hogy a gyereknek is minden jó legyen,vagy hogy jobbnak érezd magad a többi anyukánál,mert 100ft-al többet fizettél valami ehetetlenebb és minimálisabbért.

Szóval aki teheti..: igen,spórolj csak a kaján.Nem kell mindig a legdrágább,mert az nem mindig a jobb.:/

2022. febr. 14. 00:43
 26/27 anonim ***** válasza:

Ruhát, játékot használtan veszek csomagban. Volt, hogy 4 hatalmas zsák játékot vettem 10.000 ft-ért.

Ruhával ugyanez, 60db-os garnitúra 10.000 ft-ért. Azért ez nem rossz.

Ezen kívül pelusból, tusfürdőből az olcsóbb fajtát (DM) veszem.

Ja és persze, amit kinőttünk (ruha, játék, bútor) azt adom is el.

2022. márc. 18. 15:08
 27/27 anonim ***** válasza:
86%

Még kezdő szülők vagyunk, úgyhogy próbálkozunk csak egyelőre. :D

A babavárás legnagyobb tapasztalása az volt, hogy ne vegyünk mindent össze idő előtt, mert sosem tudhatjuk honnan esik be egyszercsak egy zsák ruha. Ha méretváltás van és nem érkezett ruha, akkor beszaladok a Hádába és leválogatok egy jó nagy adag újszerű rucit, kilós árban potom pénzért.

Játékot csak alkalomra veszünk ajándékként, rengeteget kapunk alkalmakra, látogatáskor,csak úgy...

Pelenkából, popsitörlőből kipróbáltuk az egész palettát, fejben felállt kbm egy sorrend és a számunkra legjobb ár-érték arányt használjuk. Ha érzékelem, hogy erre az esetre biza jópár törlőkendő elmenne, akkor inkább viszem a csap alá a bébit. Egyelőre nagyjából ennyi.

Törekszünk mindenben a jó ár-érték arányra.

2022. márc. 18. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!