Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy "spóroltok" ésszerűen a...

Hogy "spóroltok" ésszerűen a babátokon/gyereketeken?

Figyelt kérdés

Ti milyen praktikákat használtok, amivel kicsit olcsóbbra jön ki a gyereknevelés?

Az ésszerűséget nem véletlenül írtam, hanem azért, mert olyan dolgokra vagyok kíváncsi, ami nem rontja hosszútávon a gyerek életminőségét, tehát nem arra, hogy nem vesztek neki gyümölcsöt, mert drága, hiszen ez az egészségére lehet negatív következményekkel, hanem olyasmire, hogy pl. használtan vesztek babaruhát, mert az nyilván tök mindegy a gyereknek, hogy új vagy turis ruha van-e rajta.

Ja, a kérdés során mindegy, hogy milyen okból spóroltok, nyilván gazdagok is odafigyelnek a költsésükre Szóval nem az a lényeg, hogy azért spóroltok-e, mert nem telik többre vagy simán tudatosságból, engem csak az érdekel, mik azok a dolgok, amiket nem is feltétlenül spórolásból csináltok, mégis pénzt takarítotok meg vele.

2022. jan. 27. 16:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%
Szandit előre megveszem, ha épp akciós, ugyan így téli overált/kabátot is. Ruhákat sinsayban, pepcoban, h&m leárazáson veszem.
2022. jan. 27. 17:51
 12/27 anonim ***** válasza:
75%

Bizományiban és turiban veszek csak ruhákat. Nem kinyúlt, kifakult, agyonmosott sz@rokat,hanem szépeket.

A bébiételeket keksszel, édesburgonyával, almával "szaporítom", így egy üveget kétszerre eszik meg, de azt is csak mostanában veszek, mikor nem nagyon van idény zöldség, gyümölcs.

Popsikrémet, fürdetőt csak patikait használok, egyéb babaholmit drogeriák sajátmárkásait.

Egyedül vagyok három gyerekkel, a spórolás nagymestere vagyok, sose szenvedtek hiányt semmiből, szépen öltöznek, egészségesek

2022. jan. 27. 18:24
 13/27 anonim ***** válasza:
97%

Igyekszem akciós dolgokból előre is bevásárolni, ha tudom, hogy úgyis kelleni fog (ez nem csak a gyerekkel kapcsolatos dolgokra vonatkozik, hanem mindenre).

Egészségpénztári kártyával vásárolom, amit lehet (pelenka, popsitörlő, tápszer, testápoló, gyógyszerek, oltások). Bár ez évente egyszer térül csak meg, de akkor jól jön a nagyobb visszatérítés.

Használtan is szoktam néha vásárolni, ha megéri, de inkább tényleg az akciókat lesem.

2022. jan. 27. 18:30
 14/27 anonim ***** válasza:
73%

12-es voltam, azt elfelejtettem írni, hogy bölcsődéből hozom az ebédet hétköznap, így pénzt és időt is ezen tudok a legtöbbet spórolni.

De pl nem üdítőzünk, tea vagy szörp, ha nagyon muszáj, nasizni kimérős nápolyit szoktam venni, vagy sütünk kekszet pl.

2022. jan. 27. 18:38
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ez hogy megy,hogy bölcsiből hozod az ebédet? Oda jar a gyereked, vagy ezt külön kérvényezni kell?
2022. jan. 27. 18:46
 16/27 anonim ***** válasza:
75%

Rokon dolgozik ott, így személyzeti kosztból rendelek két adagot. Nem tudom a hivatalos útját, biztosan lehet külsősként is intézni, mert én már hordtam nyugdíjas otthonbol, meg kollégiumból is, bár azok kritikán aluliak voltak. De felhivtam a környékbeli ilyen intézményeket, és megkerdeztem, hogy van-e rá mód. Mivel nem szállítják ki, ezért érdemes közeli helyet keresni.

Egy pár hónapja étteremből rendeltem a menüt, az is megérte, dr mióta visszacseszték ra a 27%-os áfát, nem éri meg.

Mivel három gyerek mellett még tanulok is, ezért az idő spórolása fontosabb volt, mint a pénz, ezért nem adtam fel, kipróbáltam a környék konyháit 😁

2022. jan. 27. 19:11
 17/27 anonim ***** válasza:
47%
Ja és ilyen helyeken 750-1000 Ft között vannak a napi menük, a két nagyobb gyerekkel osztozunk, két adagból hárman bőségesen belakunk, a kicsi még csak pépeset eszik
2022. jan. 27. 19:13
 18/27 anonim ***** válasza:
81%
Talán ha van a közelben pl rendőrség, ott is érdemes megkérdezni, ahol én lakok, ott nagyon dicsérik, és többféle menü is van, csak nem hozzák ki, és nekem az már messze van
2022. jan. 27. 19:14
 19/27 anonim ***** válasza:
88%
Köszönöm. Én is tanulok,és valóban ilyenkor minden perc számít 😊
2022. jan. 27. 19:44
 20/27 anonim ***** válasza:
60%

Mosható pelenka

Használt babaruha, meg ajándék,

Gyümölcs zöldségből bevasarolok, amikor akciós ( pl az édesburgonya, sütőtök nagyon jól birja a teraszon 3 hónapja), ha úgy látom, pürésítem, fagyasztom

Használtan veszek dolgokat (etetőszék, sportbabakocsi)

Játékból egyenlőre csak ajándék játék van.

Autós hordozó, Dévény torna természetesen nem spórolás kérdése.

2022. jan. 27. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!