Szerintetek nem kegyetlen?
Húgom mesélte, hogy altatta a fiát, olvasta neki a mesét mikor elkezdte leverni róla a szemüvegét. Erre húgom mondta neki, hogy ha megint leveri, akkor kimegy, ott hagyja egyedül. Leverte újra, erre kiment és ott hagyta egyedül a síró gyereket. Visszament, olvasta újra a mesét erre kicsit később megint leverte a szemüvegét a húgom meg megint kiment és most vissza se ment vagy 5 percig. Állítólag hamar abbahagyta a gyerek a sírást azért nem ment vissza. Utána megint sírt a gyerek, bement és kb beájult a kezében, gondolom annyira kifáradt a stressztől.
Hát nem tudom, az enyémekkel megtudtam beszélni, hogy nem üthet és megértették, nem hagytam őket egyedül meg sírni. Nem kegyetlen ez?
Jol csinálta, ezt hívják nevelésnek.
A kegyetlen az lett volna ha csúnya szavakkal becsmérli, ordítozik, vagy megveri. Kellenek is az ilyen módszerek, amiből meg tudja tanulni a gyerek, hogy következménye van annak, ha valami olyat csinál amit nem szabad /veszélyes/másoknak rossz.
Egyet értek a 17-el.
A szemüveg nagyon komoly tabu.
A szemüveg pont olyan fontos, mint bármelyik testrészem, nem játék.
Szemüveg nélkül nem tudok olvasni, főzni, fáj nélküle a fejem, stb...
Ha ezt hagyom, eltörhet.
Egyébként a szemüveg leverése olyan mozdulatot igényel, ami nagyon közel van a pofonhoz.
A gyerek meg még élvezi is.
Ha hagyom, később is viccesnek találja.
Nem-nem.
Az én gyerekem nem csapkodhat.
Ha az én szemüvegemet csapta volna le 2 esélye van, aztán már nem is megyek vissza.
De lehet már az első után is az apja.
Úgy meg nem lehet altatni, hogy puszit adok, de a szemüvegemet nem eri el...
Nagyon érdekes olvasni, hogy milyen kevesen ismernek más nevelési eszközt azon kívül, hogy "csukjuk rá az ajtót, majd megtanulja". Ez a klasszikus szeretetmegvonás, csak nincs kimondva - illetve/vagy a végén nincs tisztázva nyugodt lelkiállapotban, hogy mi történt miért, attól hogy dühös az ember még szereti a másikat stb. Ezeket sajnos ki kell mondani minden ilyen eset után, különben egy 3 éves gyerek nem tudja és nem is tanulja meg.
A szomorú az, hogy sokan tán nem is akarnak új dolgokat megismerni. Pedig más eszközökkel is megtanulhatja a gyerek a mit szabad és mit nemet, következetesen, anélkül hogy a rossz érzéseivel magára kéne hagynom.
(De persze le leszek pontozva, mert hagyjuk már a gyerek lelkét... 🤦)
Itt mennyi mindenkinek fogalma sincs arról, hogy egyes büntetési formák sokkal súlyosabbak, mint amiatt kapja. De majd jól megtanulja a gyerek, úgy kell azt! Szomorú.
A kérdés nem az volt, hogy le szabad-e vernie egy gyereknek az anyja szemüvegét, hanem hogy kegyetlen-e rácseszni az ajtót és otthagyni bőgni egy 2(!) évest. Igen, szerintem ez az, akármit is csinált. Ha egy szülőnek ennyire nincs eszköze és/vagy nem érti a gyerek fejlődéslélektanát, akkor ezekre van mostmár egy tucat lehetőség, tanfolyam, oktatás, könyv stb, hogy pótolhassa, és jobb szülő legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!