2 éves múlt, fél kakilni?
2 éves múlt a kisfiam. A szülinapjától kezdve próbáltuk bilire szoktatni, eleinte tök jól ment a pisi, nagyon élvezte a dolgot, kaki csak pelusba ment. Később kapott szűkítőt, azon már kakilt is.
Nem erőltettük, játékosan próbáltuk vele.
Pár hét múlva elkapott egy hányás-hasmenés vírust, a híg széklet után nagyon kemény és nehéz kakija volt, szenvedett vele. Ezért kapott probiotikumot, alkalmanként kúpot.
Rövid idő múlva helyrejött, beállt a napi 1 esti kaki.
Múlt héten megfázott, lázas volt, nem igazán volt étvágya.
Pár nap után kúppal sikerült a nagy kaki, azóta is fél a kúptól, a szűkítőtől, sajnos visszatartja a székletet.
Nem csináltam másképp semmit, legalábbis úgy próbáltam ahogy korábban is
Hogy kezeltétek az ilyen helyzeteket?
Aszalt szilva, joghurt meg se kottyan neki, 3 napig simán visszatartja :(
Nekünk is épp most volt ilyen, szintén két éves. 4 napon át visítva ordított, ha jött a kaka. Végül a wcbe, szűkítővel, ölelés közben sikerült neki. De konkrétan beleremegett. Az étel sem lehetett igazán ludas, nem tudjuk miért volt. Szerencsére a sikeres wc kaki után össznépi gyűlés volt itthon és szanaszét dicsértük, így gyorsan túllépett a fájdalmán, aztán ennek hatására kb 10szer mentünk ki vele fél óra alatt 🤣
Aztán egyszer csak megint kakilt normálisan, nem keményet. Nem tudjuk mi változott 🤷
Mi is dicsérjük, segítjük, de most nemet mond a kakira.
Ha a szűkítőn ül, a bilire kéredzkedik, onnan vissza, majd pelus, még két kör és végül nem nem akarok
Meleg fürdő, szilva, masszázs, levegőzés, semmi sem indítja be
Próbáld esetleg a laxaclean folyékony glicerint! At nem fog neki feszíteni a popóban.
De én először ráadnám a pelust, és nem erőltetném a kakit, csak "próbáljuk meg" szinten.
Ha nem megy, akkor folyékony glicerinnel segítenék neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!