Zavar, ha a feleségem "szerelmemnek" hívja a gyerekünket. Nincs igazam?
Szerintem az a beteg, aki egy ártatlan becenévben is a szexualitást látja...
Nekem meg sem fordulna a fejemben ilyesmi, ha hallanék egy szülőt így szólítani a gyerekét.
"Akkor a felnőtt gyerekedet is úgy hívod, hogy szerelmem?"
Miért hívná úgy?
Amikor a gyerekem 3 éves volt, gyakran köszöntem el tőle úgy, hogy pápá. Most, 12 évesen már sziát köszönök neki, ha kiteszem a sulinál. Vagy például piciként Katica volt, ma már Katának hívjuk.
Nem, nem azért, mert kevésbé szeretem, hanem mert az ember máshogy bánik egy 3 évessel, mint a felnőtt gyerekével.
Vagy veled anyád még mindig úgy bánik, beszél mint kiskorodban?
Ez a szerelmemezés nem ritka dolog, egyes (nem feltetlenül vertikális értelemben vett) szubkultúrákban illetve egyes karakterű anyák eseten. Nem egy olyan extra kirívó valami, belefér az egyéni variációkba, ahogy az emberek gondolkodnak és viselkednek.
A mi kapcsolatunkban van egy csomó olyan dolog, amivel nem értek egyet a páromban vagy a szokásaiban. Nincs benne kompromisszum, egyszerűen nem egyezik a szokásunk, vélemenyünk. Lehet 5000x beleállni a másikba, de ha egyértelműen a személyes dolgairól van szó, akkor illik inkább tudomásul venni.
Nyilván van, ami muszáj hogy kompromisszum legyen, mert közös terület pl hogy legyen-e kilépő a fürdőszobában.
Egy kisgyerek becézése szerintem személyes ügy. Lehet finoman jelezni,.hogy zavar, de a döntés nem az apukae.
Én sem szeretem ezt a kifejezést, mert olyan érzelmi zsarolós, versenyzős, birtoklós, színpadias túlzás. Valami, amit egy gyerek nem tud viszonozni, a pár felé meg fura, mintha valamiből kimaradna.
Persze nem hiszem, hogy ennyi mindent akar mondani, aki mondja, valószínűleg csak megszokás. Ez csak a szubjektív belehallásom.
Ezt a nem éreztem szükséget válaszokat nem egészen értem.
Ez az egész hely átadása dolog azért van, mert egy esetleges veszfekezeskor repülnek az emberek mint a madarak, es hát terhesen az igen csak veszélyes. NEM az anya , hanem a baba védelmében van az, hogy biztonsagosan ul.
Kulfoldon lakom, végig dolgoztam (metro es vonattal utazva ) 99%ban átadták a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!