Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Zavar, ha a feleségem "szerelm...

Zavar, ha a feleségem "szerelmemnek" hívja a gyerekünket. Nincs igazam?

Figyelt kérdés
Már régebben is okozott ez köztünk problémát, mert szerinte normális dolog, de nekem egyszerűen bántja a fülemet. Mindig azt mondja, ha rászólok, hogy: ó, hát tudod hogy nem úgy értem. Máshogy pedig nem lehet érteni, én is mérhetetlenül szeretem, de köze nincs a szerelemhez. Nem szeretném, ha a gyerekben emiatt torz kép alakulna ki a szerelemről, mert lassan már ő is megérti a szónak a jelentését. Emellett kellemetlen mikor ismerős/családtag előtt szól, hogy "szerelmem" és mindenki azt hiszi hozzám beszél közben meg a gyerekhez. Szerinte viszont ez természetes, mindenki így hívja a gyerekét. Nem akarok állandóan ezen vitázni, van elég bajunk, de mégis nagyon bántja a fülemet. Hogyan értessem meg vele, hogy ez nem jó? Vagy én fogadjam el, hogy ez a módi?
2022. jan. 7. 17:34
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
52%

Sok családban szokás, gondolom, őt is így hívták a szülei, onnan hozhatta. Nekem sem tetszik, mert nem használom, mivel nálunk nem dívott, s ezért bántja a fülemet az elsődleges jelentése, de azért azt is tudom, hogy ha más meg használja, valószínűleg ő nem így érti. Ez ugyanolyan túlzó kifejezés, mint amikor valaki nem szereti a csokoládét, hanem imádja.

(Off: Én egyébként attól is ki tudok akadni, amikor meg szeretetből ey felnőtt számára már bántó, kritikus jelzőket aggatnak egy kisgyerekre (gondolom, mert velük is ezt csinálták), mint "te kis dagi golyófejű" vagy pláne az alfelük megnevezésével becézgetnek "kis tökös" és konkrétabbak. Nekem ezek is elég ambivalens tájszólások :))

2022. jan. 7. 18:00
 12/32 anonim ***** válasza:
45%

Egyetértek veled.

Mi direkt nem becézzük a gyereket, csak és kizárólag a keresztnevén szólítjuk. Még társaságban sem használjuk még a lányom szót sem. Nem szeretném, ha így tanulná meg, szerintem negativ hatással van a személyiségére. Van neve, azon kell szólítani.

2022. jan. 7. 18:04
 13/32 anonim ***** válasza:
60%

Túl nagy jelentőséget adsz egy jelentéktelen dolognak.

Engem a párom cicámnak hív. Gondolom nem lepődsz meg ha azt mondom, hogy ettől függetlenül nem kezel macskaként.

2022. jan. 7. 18:13
 14/32 Derjaderja ***** válasza:
34%

Szerintem nem tartozik Rád, hogy egy asszony hogy szólítja a gyerekét. Még ha a párod is. Én nem szólnék be ilyenért az uramnak, mert egyszerűen ő egy másik ember, másként gondolkodik, és ez annyira személyes dolog, amiért nem lehet szólni.

Nem trágár és nem árt a gyereknek, nem bántalmazás stb.

Amúgy az én fülemnek is fura szó, nem mondom, de soha nem mondtam férfinak sem. Engem az lep meg pl, ha egy pár hívja így egymást mások előtt.

2022. jan. 7. 18:43
 15/32 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon túlreagálod.
2022. jan. 7. 19:04
 16/32 anonim ***** válasza:
44%
Derjaderjaval ertek egyet. Mint ugy altalaban mindig.
2022. jan. 7. 19:21
 17/32 anonim ***** válasza:
52%
Pont ezaz, hogy igenis árt a gyereknek. Az a hozzáállás, hogy apuka ne szóljon bele... hát nem csoda hogy ennyi valás van.
2022. jan. 7. 19:43
 18/32 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem igaza van a kérdezőnek. Az a különbség, hogy míg a "drágám, drága kincsem, szívem csücsekje, csillagocskám" megnevezések olyasvalakit takarnak, aki számunkra nagyon kedves és fontos, szó szerint "drága" személy, a "szerelmem" arra a valakire utal, akivel szerelemben vagyok. S persze, minden anya "szerelmes" a gyerekébe, de majd ha nagyobb lesz a fiatok (feltételezem, a fiatokat becézgeti így), s eljut az ödipális szakaszba, újra előkerül ez a ki-kinek a szerelme téma, s szerintem okozhat zavart. Hiszen anya apával folytat szerelmi kapcsolatot, és Ferikének is lesz majd később első szerelme, akár már az ovis Zsuzsika alakjában. Az anyai szeretet más, mint a szerelemmel szeretni valakit, mégha intezitásában lehet ugyanakkora is.

De ez nekem ugyanaz, mint a szájrapuszi a gyereknek. Van ami a gyerekemè, s van ami a szerelmemet illeti. A gyerekem az arcára, nózijára, fejére, fülére kapja a puszit, a férjemet szájon csókolom. A kérdező párjának meg főként figyelnie kellene erre, ha ez a szülőtársát és partnerét zavarja.

2022. jan. 7. 19:48
 19/32 anonim ***** válasza:
50%
Igazad van, nőként én sem értettem ezt soha. Van két gyerekem, de egyiket sem szólítottam így soha. Nekem ők a gyermekeim, nem a szerelmeim. Nem is értem, hogyan jut vkinek ilyen beteg dolog az eszébe, hogy egy gyermeket így szólítson. Míg pici, nem érti, oké. De ez nagyobb korában is megmarad a szülőben, amikor már a gyerek érti. És ettől megmaradhat benne és teljesen összezavarhatja a fogalmak jelentését.
2022. jan. 7. 19:52
 20/32 anonim ***** válasza:
51%

Akkor a felnőtt gyerekedet is úgy hívod, hogy szerelmem?

Ja, nem? Miért? Már kevésbé szereted? Vagy csak végre ki tud állni magáért és leállítani a beteges agyadat?

2022. jan. 7. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!