Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Reggel 7- este 22ig fent van?...

Reggel 7- este 22ig fent van? Ez normális?

Figyelt kérdés

3 éves. Reggel 7kor felkel, és este 22ig minimum fent, nem alszik..

Mit csinálunk rosszul?

Hogy kérdéseket megelőzzem:

1. Nem zabál édességet, nem iszik kólát meg üdítőket össze vissza.

2. Nem speedezik és társai

3. Játszva van vele folyton meg foglalkoztatva van, bevonva mindenbe

4. Bölcsis (ott alszik 12-14ig, így hétköznap kb hajnalig fent lenne)

5. Alhat velünk is és külön is, fel van neki kínálva az opció, kapott már nagylányos ágyat is

6. Van levegőn bőven

2021. dec. 24. 22:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Vannao fáradt időpontjai, pl du 3 körül ásítozik, hisztis lesz, semmi se jó. Olyankor próbálom altatni de nem.. aztán átesik a holtponton és úgy pörög mint aki kialudta magát
2021. dec. 24. 23:58
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 évesen 7-8 között le tedtem aludni lányom ,mert tudtam hogy fáradt persze ha hagytam volna pörögni akkor bizony ő is fent lett volna eddig csak hogy nem .

Tedd le korábban 8kor majd idővel megszokja .

2021. dec. 25. 05:36
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

Egy újabb gyerek, aki eldöntheti, mikor fekszik le.

Az én gyerekem is fent tudna maradni 10-ig, de 8-kor megy szépen csicsikálni, mert akkorra gyereknek ágyban a helye. Még játszik kicsit az ágyban a plüsseivel, aztán 9 felé elalszik magától, a férjemmel pedig jut időnk egymásra.

2021. dec. 25. 07:08
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
"folyton foglalkoztatva van" és önálló, elmélyült játékra/felfedezésre is van ideje? Az is kell.
2021. dec. 25. 08:09
 15/23 anonim ***** válasza:
81%
Próbáld meg letenni este 8-ig, sokszor túlpörögnek ha 8-ig nincsenek lerakva, Vekerdy könyvében olvastam, szerintem igaza van, nálunk is fent lenne éjfélig ha hagynám.
2021. dec. 25. 08:49
 16/23 anonim ***** válasza:
68%

Fiam 2 és fél éves. Ugyan ez. Annyival másabb, nem 7kor, hanem 8kor kel reggel. Nem alszik délbe, este 10kor, miután már összeveszünk vele, akkor fekszik el, addig pörög.

Ő sem eszik cukrosat, nem nagyon néz tvt, mesét, minimum 3 órát udvaron van minden nap (ha esik, ha fúj, van fedett része az udvarunknak).

Szóval ha fejre is állok, ez van.

Gyerekorvosnak meséltem, azt mondta, neki ennyi az alvás igénye. Ha fejlődik (fizikailag és szellemileg is) akkor nincs teendőnk vele.

2021. dec. 25. 09:21
 17/23 A kérdező kommentje:

De hogy tegyem le? Kötözzem oda? Próbáljuk minde nap, de nem alszik akkor sem, felkel kimegy

Míg kiságya volt ott hagytuk, kimaszott belőle, pedig lent volt teljesen, de kimászott.

Erőszakkal hogy lehet altatni?

2021. dec. 25. 09:31
 18/23 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk sosem jött ki az ágyból így alakult azt szokta meg, berakom és alvás vagy ott matat, de sosem indul el, kicsi kora óta, reggel jön csak ki.
2021. dec. 25. 10:39
 19/23 anonim ***** válasza:
81%
Tök jó, hogy foglalkoztok vele, de szerintem így látatlanban fizikailag kéne jobban lefárasztani. Vacsorára elalvást segítő ételeket kapjon. Az nem fog menni, hogy mostantól 8kor teszed le, de fokozatosan növelve a fizikai aktivitást minden nap 10-15 perccel korábban. És szűnjön meg a lehetőség, hogy a ti ágyatokban is alhat. Saját szoba, saját ágy, tök sötét. Ha fényhez ragaszkodik, akkor nagyon halvány, vöröses fényű éjszakai fény legyen. Lefekvés előtt mindig ugyanaz a rituálé legyen. Fürdés után már semmi viccelődés, hancúrozás, sem tv, semmi, ami felpörgethetné. Kizárólag mese, képeskönyv nézegetés. A fényeket is vegyétek le meleg hangulatvilágításra. A lába ne fázzon, amíg a láb fázik, lehetetlen elaludni. Ha tud, aludjon zokniban. Hamarosan kezdhet rendszeresen sportolni, úszás, küzdősport, szabadtéri sport, pl korcsolya sokat segíthet.
2021. dec. 25. 11:00
 20/23 anonim ***** válasza:
66%
Mi vakarjuk a hátát, nem egyedül alszik el, kijönne ő is ha otthagynám. Persze tudom, hogy jobb ha egyedül alszik, de sok gyerek nem alszik el úgy, hogy rácsukod az ajtót aztán aludjál. Főleg nem 3 évesen.
2021. dec. 25. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!