Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Életvitelileg hogyan, mikorra...

Életvitelileg hogyan, mikorra jó tervezni a kistesó érkezését, ha nem megyek közben vissza dolgozni, mert nincs hova és már benne vagyok a korban (34)?

Figyelt kérdés
Persze, ember tervez, Isten végez, de mégis...:O) most fél éves a kisbabám és azon agyalok, hogy mikor lenne jó, ha születik a tesó...amikor a nagy még nincs 2? vagy 2 éves? vagy később? Bár olyan sok időm nincs,mert 34 vagyok. Végül is az a kérdés, hogy a gyedbe vagy a gyesbe szüljek, hogy a gyerkőc 2 éves kora előtt szülessen vagy akkor kezdjünk próbálkozni? Kinek mi vált be? Ha lehet ezt így fogalmazni. O) Az se lenne jó, hogy ha a pici miatt nem lenne elég időm a kicsire....:O))
2008. dec. 14. 11:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia nálunk 19 hónap a különbség a két lányom között nagyon jó volt igy mert elmaradt a féltékenység, és most már jól el is játzsanak együtt (a nagy 3,5 a kicsipedig2 éves) az elején nehéz volt de ha újra kezdhetném akkor sem csinálnám másképpen, sok isemrősöm van akik úgyanigy vannka és ők is ezen a véleményen vannak.

az unokatestvéreméknél 2 éva különbség a gyerekek között de ott a nagy nagyon rosszul viselte a kicsi érkezését (a másik unokatesóm is igy járt ott is két év a különbség)

a nagy flytogatta a kicsit meg hasonló apróságok

nálunk ilyen soha nem volt, szerintem másfélévesen pont abban ak orban van amikor jó ha érkezik a kistesó mert akkor még nem volt annyira egyeduralkodó, nem érzi azt hogy a tesó elveszi a szüleit, persze akkor is többet kell vle foglakozni de ez megoldható

2008. dec. 14. 14:42
 2/4 anonim válasza:
Gondolhatod, hogy erre nincs általános recept!! Nálunk a két kicsi között épphogy másfél év a különbség. A nagyobb a lány és mellé jött a kisöcsi. A környezetemben megfigyeltek alapján azt gondolom, hogy ahol a lány a nagytesó, ott szinte mindegy, hogy mikor jön a kistesó, ösztönösen elfogadja. Ha kisfiú a nagyobb, akkor talán érdemes megvárni, hogy értelmileg fel tudja fogni, hogy mi történik az anyával (baba van a pocakban), ill. hogy testvérkéje érkezik. De én azt tudom javasolni, hogy mindig mindenbe vond be az első gyerkőcöt: nyugodtan simogassa ő is a pocakod, majd nyugodtan foghassa ő is a kisbabát, később etethesse (persze felnőtt segítségével), közös pancsi... ha nem érzi azt, hogy elhanyagolnád, a féltékenység sokáig elkerülhető.
2008. dec. 15. 15:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Mivel nincs hova visszamenned dolgozni az lenne anyagilag a legjobb ha az első 2 éves koráig max megszületne a második, de véletlenül se később. Ezt jól számoljátok ki, a túlhordást is belekalkulálva. Ebben az esetben folytatódna a gyeded és ugyanannyit kapnál mint most. Persze majd előbb tgyás, majd gyed. Anyasági egyszeri majd ugyanúgy, és családi igénylése kettőre majd. De akkor újra kell igényelni a másodikra a gyedet és az elsőről lemondani, azt hiszem így kell. Persze így kapsz majd egy gyedet a második után, meg családit. Gyest majd csak a második gyerek 2 éves kora után csak.

Vagy másik variáció. Ha el tudsz menni fél évre, 180 napra menni egy jól fizető munkahelyre, akkor érdemesebb ezt tenni, mert akkor ez alapján kapsz majd gyedet, tgyást. De ha ez nem megoldható még időben vagy az első variációhoz. Meg persze itt a második szitunál az elsőt bölcsibe kell adni, vagy meg kell oldani a gyerekelhelyezést míg te dolgozol.

Szóval számoljátok ki és vágjatok bele a másodikba úgy hogy belekalkuláljátok hogy lehet kell egy két hónap míg teherbeesel, nem mindenkinél megy elsőre, és hogy esetleg túlhordod. Azt hiszem talán ezek a legfontosabbak.

A korkülönbség szerintem mindegy. Az adott helyzetben majd úgy is magától fognak alakulni a dolgok. Szerintem sincs erre biztos mindenkire érvényes recept! Ez annyi mindentől függ! A gyerek temperamentumától, az anyától, sok sok mindentől. Van amelyik gyerek nehezen viseli aztán mégis minden rendben lesz, de fordítva is volt már.

Az hogy meg mennyi időd van a nagyobbra a másik kicsi miatt az megint sok mindentől függ és ezt megint csak akkor tudod majd meg ha meglesz. Lehet tök nyugodt baba lesz, de lehet nem.

Vágjatok bele és majd jön minden magától az adott helyzethez igazodva!

Anyagilag az első variációval jártok jobban szerintem!

De majd biztos írnak még neked jó dolgokat! Sok sikert!

2008. dec. 16. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem szeretnék kötekedni az előttem szólóval, de én a gyedbe szültem a másodikat és nem így van sajnos ahogy ő írta. Nem kapod tovább folyamatosan a gyedet a 2. után ha nincs munkaviszonyod, mert akkor csak úgy nevezett passzív gyeden vagy, ami nem jogosít újabb ellátásra.Vagyis csak gyest kaphatsz, mert az mindenkinek jár, annak is aki nem dolgozott.Tehát a szüléskor biztosítottnak kell lenned, azaz lennie kell munkahelyednek, vagy pedig munkanélkülin kell lenned. De már ez a munkanélkülis dolgot is meg akarták akkor szüntetni mikor én ebben a helyzetben voltam (10 hóval ezelőtt), így azt ajánlom, hogy a lakóhelyed szerint illetékes tb-t kérdezd meg, ott is a megfelelő osztályt,mert sajnos ott is van aki félretájékoztat, mert nem a szakterülete, de épp ő az ügyfeles.(sajnos én is így jártam, ezért majdnem nem kaphattam csak gyest)
2008. dec. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!