Hogy tanítottad meg a gyerekednek, hogy allergiás és van amit nem ehet? Mikortól fogta fel?
Ameddig nem értette meg, addig oda figyeltem folyamatosan. Vagy az óvónő, vagy ahol éppen akinél volt. Később pedig magától is tudta, hogy mi az amit nem ehet.
Egyébként én mindenkire rászóltam, hogy ne kezdjék el sajnálni a gyereket, meg szánakozni felette, csak mert máshogy kell étkeznie.
Én mindig is kihangsúlyoztam, hogy enni jó dolog, nem azért esznek, mert kapnak cserébe valamit, hanem mert finom, és ezzel működünk. Annyi az egész, hogy nálunk nem lehet benne semmi féle tej. De ha a gyerekeim olyan sütire vagy ételre vágytak, akkor megpróbáltam elkészíteni a tejmentes változatát.
3,5 éves és neki elég erős volt, hogy mentő vitte el 3 èvesen.
Nem intolleranciája van, hanem allergiás valóban..
Főleg, ha nincs erős tünete, mögötte tapasztalat.
Nálunk pöttyök, viszketés, ödéma, aluszékonysàg, majd hànyàs is a tünet.
Legközelebb lehet megfulladna.
Ő visszakérdez, ha olyasmit kap, hogy neki azt szabad? “Nem leszek pöttyös? Mert elvisz a mentő”
De nem bonyolult, halat-ràkot nem ehet.. abból is egy típust, többi óvatossàg, mert jellemzően keresztallergia, de eddig èrintkezve azokkal nem volt baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!