Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislanyokat vagy a kisfiukat...

A kislanyokat vagy a kisfiukat szeretik jobban az oviban az ovonenik?

Figyelt kérdés
2021. dec. 13. 20:18
1 2 3
 11/22 anusbari válasza:
0%
A kislány és a kisfiú az egy külön fajtája a fiúknak és a lányoknak?..
2021. dec. 14. 01:31
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

"A szülő dolga, hogy neveljen, a tanár dolga, hogy tanítson."

Az óvónő nem tanár. Az óvónőnek pont nevelő feladata van.

A szülő otthon nevel, az óvónő az óvodában.

2021. dec. 14. 07:34
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

12, kedvencem, amikor az óvónő olyan viselkedésre panaszkodik, amit a gyerek otthon nem csinál. "Beszélgessünk róla" - na az ilyen óvónő nem tudja, hogy egy ovis korú gyereknek azonnali visszacsatolás kell. Beszélhet a szülő naphosszat, ha az óvónő jelenlétében viselkedik rosszul, az óvónő feladata kezelni a helyzetet, ahogy a szülő sem hívja fel az óvónőt, ha otthon kell javítani a viselkedést.

Egyre kevesebb sajnos a jó óvónő, mivel a kormányzatok nem vonzó pályává tették és már nem a jobb képességűek választják a szakmát.

Ezt több mint 40 év óvónői és ebből 20 évnyi vezetői tapasztalattal mondta az anyukám.

2021. dec. 14. 08:54
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
9: ne legyünk már ilyen álszentek, basszus. Én nem vagyok óvónő, de őszintén, k.va nehéz szeretni egy olyan gyereket, aki állandóan gyökér módon viselkedik. Igen, tudom, hogy nem az ő hibája, hanem a hülye szüleié, de ettől még rohadt idegesítő, hogy folyton baromságokat csinál, üti a többit, tombol, tör-zúz, kárt okoz stb. Ismerek ilyen gyereket, igen, a szüleit is ismerem, és pontosan látom, hol a probléma, de ettől még egyszerűen a szőr feláll a hátamon a gyerektől, mert megkeseríti a környezete életét. Sajnálom őt, mert nem ő a hibás, de ettől még sajnos én nem tudok hozzá ugyanúgy viszonyulni, mint egy normális gyerekhez. És az óvónő is ember, csak max jobban tudja leplezni ezeket az érzéseket.
2021. dec. 14. 10:36
 15/22 anonim ***** válasza:
58%
Egy gyerek nem gyökér. Az óvónői lét meg elvileg hivatás és nem munka. És senki nem kéri, hogy legyen az, de ha az lesz, akkor elvárt tőle az, hogy tanuljon gyermekpszichológiát és tudja azt, hogy a gyerek nem gyökér. Te nem tudod, fogalmazhatsz így, de nem is vagy óvónő. Jah, hogy nehéz? Az. De a legtöbb munkát jól csinálni nehéz, ha igazán jó akarsz benne lenni. Ez is ilyen. Bemenni és szeretni és támogatni olyan gyerekeket, akiknek semmi baja és semmit se kell vele csinálni, ahhoz nem kell ész. A hivatás és a jó szakember ott kezdődik, amikor csinálni is kellene valamit. De itt a legtöbbnek megáll a tudomány, mert magukra is csak felvigyázóként tekintenek, látod itt a válaszokból is. Nem sajnálni kell a gyereket, hanem tenni érte. A jók tudják ezt, a rossz szakemberek meg gyorsan körbenéznek, kire lehetne kenni a felelősséget.
2021. dec. 14. 11:51
 16/22 anonim ***** válasza:
28%

Nem azt írtam, hogy gyökér a gyerek, hanem hogy gyökér módon viselkedik. És nem véletlenül fogalmaztam így, tudom a különbséget.

A lányom csoportjában van ez a gyerek, komolyan mondom, nagyon profin kezelik az óvónők, végtelen türelemmel, szeretettel, több figyelmet is kap a többieknél (ami mondjuk más szempontból meg nem oké, de mindegy, ez van, muszáj, mert különben elszabadul a pokol). Nem az az eszköz, hogy Pistike rossz gyerek, és bevágják a sarokba büntibe, nagyon sokat beszélgetnek vele, rengetegféleképpen próbálnak neki segíteni, olykor a szüleit is bevonva, csak ott meg egyik fülön be, másikon ki. De ettől még az a szomorú igazság, hogy mindannyian megkönnyebbülnek, mikor anyuka reggel telefonál, hogy Pistike beteg, ezért ma nem jön óvodába, mert tudják, hogy akkor végre lesz egy olyan napjuk, amikor nyugi lesz és végre lehet normálisan játszani az egész csoporttal. Tudom, mert jóban vagyok az óvodaveztővel, mondta már többször. Tudják ők az okot, és tudják, hogy nem Pistike a hibás, sőt, nagyon türelmesen próbálnak segíteni neki, de ettől még igaz marad, hogy egy ilyen gyerek társaságát senki sem élvezi. Az óvónő sem, csak mivel ahogy te is írod, ő profi (elvileg), ő nem úgy áll a helyzethez, hogy akkor Pistikét igyekszünk figyelmen kívül hagyni, hanem igyekszik segíteni őt.

2021. dec. 14. 12:53
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
Btw, Pistike meghívta a lányomat a szülinapi bulijára idén, illendőségből, meg azért, mert kicsit sajnáltam a gyereket (mások nem igazán hívják) visszahívtuk. Na, hát soha többet. Az a tombolás és pusztítás, amit itt lerendezett, brutális volt, konkrétan folyamatosan őt kellett figyelnem, hogy ne zúzza le az egész házat. Nem nagyon tudom az óvónőket hibáztatni azért, hogy ők is annak örülnek, ha nincs oviban a gyerek.
2021. dec. 14. 12:57
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
17, btw senkinek se jutott még eszébe nevelési tanácsadóba küldeni Pistikét?
2021. dec. 14. 13:04
 19/22 anonim ***** válasza:
54%
Dehogynem. Voltak is nemrég, azt nem tudom, mire jutottak. Viszont ez nem változtat azon, hogy mindenki szenved vele kb.
2021. dec. 14. 13:16
 20/22 anonim válasza:
5.ösnek. nem a munka büdös nekik hanem a pénz. Addig ennyi pénzért ilyet kapsz, amíg nem lesz megbecsülve a pedagógiai munka. Röhej hogy egy dadus több pénzt visz haza mint egy 3-4 évet tanult ovodapedagógus.......
2021. dec. 17. 10:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!