Hogyan biztosítod a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelt a gyerkőcnél?
Ma éppen ilyet ettünk ebédre:
Saját találmány:
Főtt tészta,
mélyhűtött mexicói zöldségkeverék kis olajon megpárolva, megpirítva, kis só, bors.
amikor a tészta megfőtt és a zöldségek is puhák, finomak, akkor még egy kicsit a tepsibe együtt sütni őket a gázon.
Az egészre sajtot, tejfölt, túrót teszünk.
Imádja, tele van zöldséggel.
Délután uzsonna mindíg gyümölcs: imádja a szőlőt, almát, banánt.
Ezeken kívül: tápszer vitaminos, cebion multivitamin-ezt most vettük neki.
1. vagyok
A levest lefelejtettem.
Karalábéval, répákkal, karfiollal, stb..
Imádja.
Ő sem és mi sem eszünk főzeléket.
Köszi, nagyon jókat írtatok, ki fogom próbálni. Levest mi ritkán eszünk, nem nagyon vagyunk levesesek, a kislányunkkal is kóstoltattunk már pár levest, de csak a répát,borsót, tésztát ette ki belőle a levét nem akarta megenni.
Írhattok még, várok még kommenteket.
mi sem vagyunk főzelékes társaság.
De: uzsonáára mindig valami idénygyümölcs van
Az ebédhez meg majdnem mindegyikhez jár a párolt zöldség is. NAgyon jó variációkat lehet kapni :-D, és akkor pepecselni sem kel vele.
Mi is az első lánnyal tértünk rá a zöldség-gyümölcs útra :-D
A másik nagy találmány a szakácskönyv. Ha végkép nincs ötletem akkor a Hónapok, napok, ételekből szoktam főzni ( [link]
Az a szabály nálunk, hogy minden nap van főtt étel, és vasárnap leves!
Az nem baj, ha levesnek csak a sűrűjét eszi, az én lányaim is kb. 2,5-3 évesen kezdték a levét is megenni.
Nem megy ez egyik napról a másikra. Kisérletezz! Ha ízlik valami készítsd el újra, ha nem, akkor az lebegjen a szemed előtt, hogy egyszer meg lehet enni :-D
Az én lányom kedvence pl. a rakott zöldbab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!