Ringatot erdemes elkezdeni keson?
Én vittem az enyémet 20 hónaposan is, és voltak idősebb, 3 év körüliek is. Mondjuk az én gyerekem nem az a sajtkukac típus, inkább az a csendes, szemlélődő, így szépen ült az ölemben, tapsolt, dobogott az ütemre, nagyon tetszett neki :)
Ha te úgy érzed, nem maradna meg, akkor ne vidd, inkább vidd tornás foglalkozásokra. De persze lehet meglepődnél mennyire leköti a ringató és békésen megmarad.
Kerekítőre járunk beszédfejlesztési célból 20 hós kortól. Ha stabilan jár már, akkor a Tippentőre / Bábos tornára vinném, ott nem ülnek végig ölben, van körtáncos-néptáncos rész, vagy elmondanak egy mondókát, és átszaladnak a terem másik felébe, stb. Egyébként pedig nem a te gyereked lesz az egyetlen, aki esetleg egy olyan résznél, ahol az öledben kéne ülnie, elkezd kóricálni kicsit, ez ennél a korosztálynál tök általános :)
Egyébként kötelezőnek nem kötelező, ha nem élvezi a gyerek, akkor ne vidd, de egy próbát megér. Az enyém a kerekítőt nagyon szerette, már középsős ovis, de még mindig felemlegeti, hogy menne. A helyi baba mama klubot, ahol pedig elvileg hasonló foglalkozást tartott egy nyugdíjas óvónő, ki nem állhatta, úgyhogy azt abbahagytuk :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!