Teniszt elkezdeni 3 évesen?
Valakinek tapasztalat ?
Nyugat Európában élek, itt egész kis gyerekkortól 80 éves korig sportolnak az emberek, tehát légyszi olyat ne írjatok, hogy ne vegyem el a gyerekkorát meg ilyenek. Sajnos Magyarországon 20 évvel kevesebb az átlagéletkor mint akárhol Európában. Ennek megvan az oka közte van a sport is. Olyanok véleménye érdekelne akinek van tapasztalata a kérdésben.
Laikusként mondom, hogy a tenisz az egy nehéz sport. 3 éves gyerek szerintem még kicsi hozzá.
Amikor óvodás kisfiamnak sportot választottunk, az alábbiakat javasolták:
úszás, síelés, foci (játékos keretek között persze), judo, korcsolya
A tenisz tényleg nem neki való, kicsi még lehet meg sem érti hogy ütni kell labdát.
Fiam is 2 éves kora óta sportol de olyat ami szabadabb nem ennyire kötött.
2 éves kora óta úszik
4 éves kora óta foci
Most 9 éves vízilabdázik és triatlonozik
Köszi a válaszokat.
Én versenyszerűen úsztam, úgyhogy úszni hordom már baba kora óta, de csak ismertetem a vízzel, még egyelőre nem irattam be. Korcsolya meg sielés kilőve erre sosincs hó :)
A focit én meg valahogy annyira utálom… borzasztó ellenszenves sport. Még valami ötlet?
3 évesen elviszed teniszpályára, szerintem tetszeni fog neki a labdaszedés, labdázgatás. De ahhoz még kicsi és gyenge, hogy az ütőt szabályosan fogja, tartsa, és még tanuljon is. Egy rosszul beidegződött ütőtartás pedig a későbbi sikereit fogja gátolni. Szerintem 5 éves kor körül már adhatsz a kezébe ütőt, ha ő is szeretné.
Másrészt a tenisznél (ugyanúgy mint az asztalitenisznél) nagyon fontos a megfelelő lábmunka, mikor lép ki jobb-bal lábbal, hogyan fordulunk ki csípőből, stb. stb.
Nem árt ha ismerkedik vele, de komoly munkára egyelőre nem fogd.
Gyógytornászként nem ajánlom, ízületgyilkos sport. Egy 3 évesnek még hobbiként se való. Majd később esetleg.
Úszást már említették, de 3 évesnek még azt is csak vízhez szoktatásként szoktuk. Kb. 5 évesen érnek meg arra, hogy annyira összehangolják a mozdulataikat, hogy az úszásnemeket is eljezdhetjük (úszásoktatóim is van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!