Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mik a megfelelő válaszok a...

Mik a megfelelő válaszok a kisgyerek kérdéseire, ha mozgássérült vagy szellemileg problémás kisgyerekkel/emberrel találkozik?

Figyelt kérdés

Szeretnék felkészülni a szitura, mert abban a korban van a fiam, hogy rengeteget kérdez, mindent IS tudni akar.

Hasonló kérdésekre mi a megfelelő válasz, ami az adott személynek sem bántó?

Miért ül kerekesszékben? Mi a baja? Miért olyan furcsa? Mi történt vele?

Szeretném, ha idővel megértené majd, hogy a kerekesszékben ülő kisgyerek is pont olyan, mint bármelyik másik kisgyerek, csak a mozgása nem jó.

2021. nov. 19. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

Miért ül kerekesszékben?

Mert rossz lába.

Mi a baja?

Semmi.

Miért olyan furcsa? Ő ilyen, mindenki egy picit más.

Mi történt vele?

Semmi.

2021. nov. 19. 18:02
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Miért ül kerekesszékben?

Mert nem tud, vagy csak nagyon nehezen tud járni

Mi a baja?

Nem tudom. Lehet hogy így született, lehet hogy beteg lett, lehet hogy balesete volt.

Miért olyan furcsa?

(Ezt itt nem igazán értem, mi furcsa? Adott kerdesre kell válaszolni)

Mi történt vele?

Így születetett, beteg lett vagy baleset érte.

2021. nov. 19. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:
38%

Miért ül kerekesszékben? Mert beteg.

Mi a baja? Nem tudom, nagyon sokféle betegség van, ami miatt így tudnak csak közlekedni.

Miért olyan furcsa? Mert kicsit más, mint te, de csak abban, hogy nem tud járni.

Mi történt vele? Nem tudom, de nem illik tőle megkérdezni.

2021. nov. 19. 18:07
 4/5 anonim ***** válasza:
87%
Lányom 4 éves és amikor értelmi fogyatékos gyerekhez megyünk játszani (van egy normális nagytesoja) akkor ő egyszerűen baba a lányom számára, hiába nagyobb, mivel nem tud beszélni és úgy viselkedik, mint egy baba, ő azt gondolja, hogy az, én nem mentem bele vele ebbe, hogy beteg, stb., mert akkor felhozná ott is ezt a témát, ha a buszon látnánk egy értelmi fogyatékost, akkor mondanám neki, hogy beteg.
2021. nov. 19. 19:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem is a kérdések megválaszolása szokott a problémás lenni, ahogy sokan le is írták előttem. Nekünk inkább azt kellett tudatosítani, hogy mindezeket a kérdéseket ne kiabálva, ujjal mutogatva tegye fel, mert a másiknak rosszul eshet. Beszélhetünk róla, bármit kérdezhet, de jöjjön oda mellém, nem kiabálunk, és pláne nem mutogatunk ujjal.
2021. nov. 20. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!