A fiatok mikor kezdett el beszélni?
Figyelt kérdés
A kisfiam 1 hónap múlva lesz 2 éves, még csak 3 szót mond. Azt tanácsolták, vigyem el hallásvizsgálatra. Elviszem, mert baj nem lehet belőle, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.2021. nov. 17. 19:13
21/24 anonim válasza:
En kisfiam most 22 hónapos, kb 20 szot mond, de csak egy szotagosakat, vagy nagyon rövideket, a hosszabb szavakra is egy szotagot használ, meg se próbálja egészben kimondani egyelőre. Szotagokat mondani aránylag korán, 15 hónaposan kezdett.
22/24 anonim válasza:
2 évesen 2 szavas mondatokban beszélt, de ez a ritkább bölcsőbében dolgozom, a fiam is oda jár és a fiam és még egy fiú beszél csak ők 2.5 év körül vannak, a lányok kb 1-2 kivétellel mind beszélnek.
A többi fiú szavakat mond, de az sem mindig érzhető most kezdenek beszélni.
Szerintem a fiúknál kb 2.5 évesen indul be igazán a beszéd.
23/24 anonim válasza:
2 évesen még alig beszélt. Most 2.4 és szinte mondatokban dirigál egész nap,bár még névelők nélkül :)
24/24 anonim válasza:
Nyilván minden eset más és más. Az én fiam annyit mondott 2,5 éves koráig, hogy elment. 🤣 A többi max csak egy hang vagy szótag volt (én voltam a, az apja meg pa).
2,5 évesen elvittem egy felmérésre egy logopédushoz. Ő megállapította, hogy idegrendszerileg minden fasza. Rá 4 napra elkezdett beszélni spontán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!