Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiatok mikor kezdett el...

A fiatok mikor kezdett el beszélni?

Figyelt kérdés
A kisfiam 1 hónap múlva lesz 2 éves, még csak 3 szót mond. Azt tanácsolták, vigyem el hallásvizsgálatra. Elviszem, mert baj nem lehet belőle, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
2021. nov. 17. 19:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Erre Én is kiváncsi lennék, az Én fiam másfél éves, és nem igazán beszél.. néha mama meg baba de ennyi.
2021. nov. 17. 19:16
 2/24 anonim ***** válasza:
83%

2 evesen az en fiam is kb 3-5szot mondott.

Most 2 és fél éves, összetett mondatokban beszél, vagy 5-6 mondokát tud kivülről.

2021. nov. 17. 19:17
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
2,5 évesek voltak a lányaim amikor már viszonylag több szót mondtak. De igazából egyik napról a másikra megindult a beszed és azóta is tart. ( visszasírom a nem beszéltek korszakot ) 😂
2021. nov. 17. 19:19
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

A fiam most 20 hónapos. Annyit mond h "nyem"

Az ikerhúga még ezt sem

Semmi állat utánzás stb nincs.

Csak "babababa, dagylidagyli" szóval gagyarásznak a saját nyelvükön.

Szinte mindent értenek pl: dobd ki a kukába, szedd össze. Meg is csinálják.

De inkább a fiam a pici lány lustább. Ő nem tudom h nem mindig érti, vagy csak szelektív.

A nagyobb lányom 2 éves 4 hós volt mikor beszélni kezdett. De egyből tőmondatokban.

"megyünk bölcsibe, kérek ebédet"

Vidd el mindenképp h megnyugodj, de szerintem ez még bőven belefér

2021. nov. 17. 19:20
 5/24 anonim ***** válasza:
2021. nov. 17. 19:21
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
20 hónapos kisfiam alig beszél, csak mama, baba, gomb, bab, vauvau, nyávog, cicceg a cicának és 1-2 szó első szótagjág mondja. A védőnő azt mondta, hogy még nincs elkésve, az a lényeg, hogy az utasításokat megcsinálja, amiket mondunk neki, mert akkor tudjuk, hogy a hallása rendben van.
2021. nov. 17. 19:24
 7/24 A kérdező kommentje:

értem, itt is megcsinálja az utasításokat, pl kidobja a kukába a dolgokat, jelzi, ha kakilt (egyik szava a kaka xD), tudja, hogy ki kicsoda, stb. szerintem sincs baj a hallásával, de megnézetjük, h kizárjuk ezt a lehetőséget.

nála amúgy az volt midnig is, hogy sokszor próbálkozott dolgokkal, pl állással, üléssel, de 1-2 hónap mindig volt neki, mire tökéletesen ment, utána meg nem volt megállás :)

2021. nov. 17. 19:27
 8/24 anonim válasza:
100%
Egyébként mi lenne az ideális kor, mikor elkezdenek beszélni? Nálunk a szomszéd kisfiú 2 évesen komplett történeteket mondott. Elmondta mit látott a mesében. Érdekes
2021. nov. 17. 19:29
 9/24 A kérdező kommentje:

2 éves kort mondják, mint vízválasztót, addigra 50 szót kéne tudnia mondani.

Amúgy mozgásban nagyon ügyes, bukfencezik, megfog egy rudat és csimpaszkodik rajta, szóval olyan tornász alkat. Én eddig csak azt hittem, egyelőre ő nem a szavak embere, meg sem fordult a fejemben, hogy gond lehet a hallásával. Azt a 3 szót szép tisztán mondja.

2021. nov. 17. 19:33
 10/24 anonim ***** válasza:
17 hónapos a kisfiam, mi számít beszédnek? Vannak hangcsoportok, amik többé-kevésbé felismerhetőek és következetesen ugyanarra a dologra használja. Pl. "konna" (konyha), "kanne" vagy "kanná" (kanál), "kooonn" (könyv), "manne" (madár - van egy plüssmadara), "begebege" (bagett)... Ebből van kb. 10.
2021. nov. 17. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!