Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiatok mikor kezdett el...

A fiatok mikor kezdett el beszélni?

Figyelt kérdés
A kisfiam 1 hónap múlva lesz 2 éves, még csak 3 szót mond. Azt tanácsolták, vigyem el hallásvizsgálatra. Elviszem, mert baj nem lehet belőle, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
2021. nov. 17. 19:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A fiam nagyon korán, 1 évesen már 8-10 szava is volt, és később is jóval előrébb járt a koránál mindig.

A lányom ellenben december közepén lesz másfél éves, és alig-alig. Amit mond, az is olyan, hogy csak mi értjük. Plusz ő valamiért a mély magánhangzókkal nincs jóban, amiben a, o vagy u betű van, azt meg sem próbálja kimondani. Tehát az apa, anya, baba, kutya, cica, lámpa és hasonlók kizárva. Mondja, hogy "kész", "így", "hess" (a madaraknak pl), "háp" (de az is sokkal inkább hep-nek hangzik), "tej", "nem", "csík", kb ennyi. Egyelőre még nem aggódom, de nekem ez fura amúgy, nem láttam még ilyet.

2021. nov. 17. 19:36
 12/24 anonim ***** válasza:

Ja és ő is megérti az összetettebb utasításokat is (pl. "a mögötted lévő kisautót tedd bele a dobozba", anélkül, hogy megmutatnánk a dobozt vagy a kisautót).

Illetve még annyi, hogy nem Magyarországon élünk, és egy hónapja bölcsis, ahol franciául beszélnek hozzá, ez nyilván késlelteti a beszéd indulását.

10-es voltam

2021. nov. 17. 19:36
 13/24 anonim ***** válasza:
A húgomé szeptemberben töltötte a kettőt, kb 5 szót tud, meg még néhányat, amit csak a szülei értenek.
2021. nov. 17. 19:52
 14/24 anonim ***** válasza:

Másfél évesen kezdett szó kezdeményeket mondani. 2 évesen már 2-3 szavas mondatokban beszélt. Most 2 hónappal múlt 2 éves és történeteket mesél. Összetett mondatokat alkot.

Nővérem kisfia 3 hónappal idősebb és 1 szava van. 🤷

Változó ez nagyon

2021. nov. 17. 20:05
 15/24 anonim ***** válasza:

1,5 évesen kezdett szavakat mondani, onnantól egyre rövidebb idő kellett 1-1 új szóhoz. 2 év 1 hónaposan kezdett 2 szavas "mondatokat" mondani. Most 2,5 éves múlt kicsivel, majdnem folyékonyan beszél - sokszor hiányosan, rosszul ragozva, de szép kerek mondatokban.

A kicsi 1,5 éves, ő jelenleg kb 15 szót mond, plusz a hangutánzók.

2021. nov. 17. 20:06
 16/24 anonim ***** válasza:
2 évesen
2021. nov. 17. 20:06
 17/24 Derjaderja ***** válasza:
100%

A kisfiam kb 10 hónaposan mondta, hogy pápá illetve anya, aztán apa, illetve következetes szótöredéket hasznal a kutyánkra, a testvérére meg a fényre, illetve még a bú az autó, porszívó stb, bébé minden amit szeret és szeme van (pl plüssállatok).

Nekem a lányom is korán beszélt, vsz ilyen a genetika.

2021. nov. 17. 20:12
 18/24 Derjaderja ***** válasza:
100%
Ja még azon nevetünk, hogy a leggyakoribb amit mond, az a "nyényé" (enyém) - szegény, ez a kistestvér sors, a lányom még 2 évesen is tiémet mondott, mert ő magától kèpezte, de szegény kicsi meg folyton ezt hallja a nagyobbtól.
2021. nov. 17. 20:14
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 21 hónapos lesz, nem beszél még. Cicceg a cicára, cuppog a kutyára, hápog, utánozza az oroszlánt, ha babát lát mondja hogy baba, de kb ennyi. Védőnőnk azt tanácsolta, hogy még ne agyaljak rajta, nincs elkésve, a fiúk általaban később kezdenek beszélni, meg a mai gyerekek úgy amblokk.
2021. nov. 17. 20:44
 20/24 anonim ***** válasza:
47%
Ez engem is érdekel. 1,5 éves és nagyon sok állathang megy, meg pár szó, de ennyi. Nem ért meg mindent, de tippelget, szóval a füle jó. Pl mondom neki, hogy idehozod azt a könyvet? (és rámutatok) odanéz, gondolkozik, hogy mit akarhatok, az idehoz szó megvan, de mire gondolok?? Aztán idehoz egy játékot. Néha meg egész jól megérti. A tárgyak nincsenek meg, túl sokféle van.
2021. nov. 17. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!