Naiv elképzelés három gyerekkel egyedül étterembe menni?
3 éves ikerlányok, 4 éves kisfiú.
Nálam lesznek a hétvégén, terveztem programokat, de napközben egyszerűbb lenne enni a belvárosban, mint hazajönni főzőcskézni.
Az anyukájuk htb, mellé van egy állandó hölgy, aki velük van minden nap a születésük óta, így nagyon ritkán mennek étterembe, mert valaki otthon mindig ráér főzni.
Vagy ne erőltessem ezt a leülős, a la carte rendelést?
Rokon gyerekek, babakorukban napi szinten velük voltam órákat (egyetemista voltam jóval több szabadidővel és az egyetemem mellett laktak szinte). Megedződtem már velük kapcsolatban, nyáron egyedül lenyomtam velük a Budapest-Makarska távot kocsival, nálunk aludtak itt először stb.
Nem mondom, hogy sosincs hiszti, sírás, vagy kiabálás, de ez egy gyereknél is ugyanúgy előfordul. Az agyam meg átkapcsol őrző-védő funkcióba, ha velük vagyok és még lesz van 4 szemem és 6 kezem.
Mi a különbség a szülő és az ideiglenes gyerekfelvigyázó (rokon) között?
A szülő tisztában van a gyerekei "képességeivel" és van benne elég félsz és felelősség ahhoz, hogy ilyet ne csináljon.
Míg az ideiglenes a saját képességeit képzeli mindenek felett.
:D
Miért van, hogy ez mindig így van?
Mondjuk ha mindenáron "a saját képességeimet képzelném mindenek felettinek", akkor valószínűleg a kérdés sem született volna meg... :)
Ezt a kommentet kár volt idebüfögni.
Mi a különbség a szülő és az ideiglenes gyerekfelvigyázó (rokon) között?
A szülő sokszor nincs tisztában a gyerekei "képességeivel" és van benne elég naivitas meg felelőtlenség az egoista "akkor is elviszem a gyerekem" gondolkodás mellett ahhoz, hogy ilyet ne csináljon.
Míg az ideiglenes a saját képességeit mérlegeli mindenek felett.
:D
Miért van, hogy ez majdnem mindig így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!