Miért divat mostanság sok szülőnél korlátozni a gyerek etetését?
Az ilyen anyukák a pisilést is a felénél abbahagyják, mert hát biológiai szükséglet ugyan, de nem szabad olyan sokat pisilni. Csak annyit, hogy legyen hely a termelődőnek...
Fiam 3 éves múlt áprilisban, 17 kg, 103 cm. Nagyon jó étvágya van, bölcsiben mindig repetázik. Sokkal jobb így, mint az unokatesó, aki 4,5 évesen ugyanekkora (vagy már kisebb), és 2 kanál leves után elszalad az asztaltól. Úgy kell könyörögni neki, hogy egyen.
Volt olyan szülő akinek a gyerekének beesett a mellkasa, amit fémmel hoztak helyre az orvosok. Ő is nagyon sovány gyerek volt.
B+, és rád bíznak gyereket? Az megvan, hogy a mellkasának semmi köze nem volt a táplálásához?
Természetesen, ha éhes adok neki enni, de valamennyire én is szabályozom. Csak ezért mert megenne mindent amit elé teszek, nem fogom hagyni neki.
A mértékletesség előszobája ez(amit én írok, és nem amit a kérdező!), amiben sok felnőtt ember nem járt.
" a gyerek megevett egy szelet kenyeret és még éhes volt, erre az anyja Közölte hogy már reggeliztél, egykor adjak neki enni."->Nemhogy egy gyereknek, de a felnőttnek is szüksége lenne tízóraira.Van ilyen szülő?
Azért én még mindig azt gondolom, hogy nagyon kevés szülő van, aki sírásig éhezteti a gyerekét...Én még nem láttam ilyet, de tegye fel a kezét aki igen.
Te, kérdező pont láttál, ez nem azt jeleni, hogy általános, vagy "divat" lenne.
És még mindig azt gondolom, hogy kell a mértékletesség. Attól, hogy a nővérem meg tud enni 5 szelet kenyeret a szalonnasütésen, vagy 2 nagy tányér székelykáposztát(előtte leves, utána süti), még nem gondolom, hogy normális, hogy dugig eszi magát, még ha vékony is emellett. Valószínű azért teszi, mert ezt látta és állandóan kínálgatták.(Nem valószínű, mert tudom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!