Miért harap a lányom és mit lehet kezdeni vele?
Figyelt kérdés
Szeptemberben lett ovis, körülbelül akkor kezdődött ez. Egyszer még az elején megharapott egy kisfiút az oviban, azóta nem volt ilyen ott, de itthon meg többször is a kisöccsét, sőt volt, hogy engem is. Általában akkor csinálja ezt, amikor mérges, hisztis, nem engedünk meg vmit neki. Viszont ma is megharapott vkit az oviban. Mit lehet evvel kezdeni, hogy ne csinálja sem itthon, sem máshol? Már rengetegszer beszéltünk vele, elmondtuk neki, hogy ilyent nem szabad csinálni, de úgy tűnik, nem értette meg. Hogyan tudnánk ezt a helyzetet kezelni? Az óvónő kérte, hogy beszéljünk vele, de eddig is ezt tettük. Volt vki hasonló helyzetben?2021. nov. 5. 16:15
11/13 anonim válasza:
Hat ott nyilván az óvónőnek kell figyelnie. Pont azért van ott, hogy ne öljék meg egymást a gyerekek. Mindig is voltak harapós gyerekek, nekik ez nem kéne, hogy újdonság legyen 🤷🏼♀️
12/13 anonim válasza:
Hogy mèg nincs is 3 éves,akkor meg pláne nem kellene verni! Ha egy 6-7 éves csinálja azt mèg meg értenèm ( igaz én akkor sem verném ) kicsi még! Korán be lett adva, persze gondolom muszáj volt.🥺 Ez mind a stressz, szorongás
13/13 anonim válasza:
Teljesen normális,hogy harap.Ez egy ősi ösztön a védekezésre,amikor úgy érzik a gyerekek ,hogy veszélyben vannak ez bekapcsol náluk.Sőt az is normális,ha bölcsiben harapnak a gyerekek.Mert ez egy életkori sajátosság. Mondom ezt úgy ,hogy többször nagyon mérges voltam ,mert véraláfutásos harapásnyomokkal jött haza a gyerekem. Sokszor kivédhetelen szituációk ezek sajnos.Te utólag nem sokat tudsz tenni ,persze el kell vele beszélgetni ,de ezt leginkább azoknak kellene akik az adott pillanatban ott vannak és látják az okokat. Mondok egy példát ,hogy mennyit számít a pedagógus hozzáállása.A nagy fiam egy visszahúzódó típus volt mindig is.Őt egyszer megharapták. Beszélgettem az akkori gondozónővel és elmesélte ,hogy minden kisgyereknél van egy ilyen időszak. Amikor észreveszik ,hogy valaki harap igyekeznek többet foglalkozni vele ,ösztönözni és lekötni az egyéni játékokkal ,hogy ne bántsa a társait. A kisfiam amikor bölcsis lett (ő harapós volt,ha valaki elvette a játékot vagy ilyesmi ,akkor így reagált ).Itt már lecserélték a gondozókat és nekem estek ,hogy neveljem meg a gyereket. Szóval ...igen van benne feladatunk .De nem gondolnám ,hogy ha jól szájba vágod máskor ez nem fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!