Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért harap a lányom és mit...

Miért harap a lányom és mit lehet kezdeni vele?

Figyelt kérdés
Szeptemberben lett ovis, körülbelül akkor kezdődött ez. Egyszer még az elején megharapott egy kisfiút az oviban, azóta nem volt ilyen ott, de itthon meg többször is a kisöccsét, sőt volt, hogy engem is. Általában akkor csinálja ezt, amikor mérges, hisztis, nem engedünk meg vmit neki. Viszont ma is megharapott vkit az oviban. Mit lehet evvel kezdeni, hogy ne csinálja sem itthon, sem máshol? Már rengetegszer beszéltünk vele, elmondtuk neki, hogy ilyent nem szabad csinálni, de úgy tűnik, nem értette meg. Hogyan tudnánk ezt a helyzetet kezelni? Az óvónő kérte, hogy beszéljünk vele, de eddig is ezt tettük. Volt vki hasonló helyzetben?

2021. nov. 5. 16:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Stressz miatt harap és helyettesítő viselkedéssel lehet kiváltani. Taníts be új módot, amivel kiadhatja a stresszt magából!
2021. nov. 5. 17:15
 2/13 anonim ***** válasza:
46%
Én mondjuk az első alkalommal amikor engem vagy a kistesót megharapja, rávernék olyat a szájára, hogy elmenjen tőle a kedve. Nálam ez, hogy a gyerekem (nem baba, gyerek) engem üssön-rúgjon-harapjon, az egyik olyan dolog, ami abszolút tabu, és abszolút 0 szinten tolerálom. Valószínűleg van ennél jobb módszer is, de én biztos előbb ütnék ebben a helyzetben, mint ahogy gondolkodom.
2021. nov. 5. 18:51
 3/13 anonim ***** válasza:
46%
2es, simán átvenné helyettesítésnek így az ütést..
2021. nov. 5. 19:23
 4/13 anonim ***** válasza:
71%

#3 Nem vette át.

Egyetlenegyszer harapott meg a fiam. Majdnem 4 éves volt már, tökéletesen tudta, hogy az nekem fáj, szándékosan csinálta. Nem gondolkodtam, nem is tudtam, megéreztem a hirtelen és full váratlanul belém nyilalló éles fájdalmat, és reflexből kapta a sallert a következő pillanatban. Akkor egyszer ütöttem meg az eddigi 6 éve alatt, és nem lett ettől agresszív, verekedős, viszont soha többet nem is harapott meg.

Nyilván most, tiszta fejjel, amikor éppen senki nem mélyeszti a fogait a combomba, én is azt gondolom, hogy nem kellett volna megütnöm. De ha megint belém harapna, akkor ott, abban a pillanatban megint lekevernék neki egyet, ez 100%.

2021. nov. 5. 19:51
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
3 ez is túl van tolva. Engem is egyszer megharapott a fiam. Abszolút nem tudatosan de lecsaptam visszakézből. Pont mint ahogy pl egy szúnyogot vagy darazsat lecsapsz. Többször nem próbálta meg.
2021. nov. 5. 20:14
 6/13 A kérdező kommentje:
Már többször volt, hogy ráütöttem a szájára, nem olyan durván, csak hogy érezze a súlyát. De hiába...
2021. nov. 5. 20:18
 7/13 anonim ***** válasza:
55%

"Már többször volt, hogy ráütöttem a szájára, nem olyan durván, csak hogy érezze a súlyát"

Na itt a hiba...tudom le leszek pontozva, nem is lepődöm meg...

1-es le írta , hogy stressz miatt harap a gyerek. És te is le írtad az okát!

"Szeptemberben lett ovis, körülbelül akkor kezdődött ez. "

Nálunk is ugyan ez volt, csak ő az oviban nem harapott, egyedül minket. Azelőtt soha nem csinált ilyet.

Nem meg ütni kella gyereket,hanem megérteni. Az óvónőnek is segíteni kellene ! Nálunk legalábbis ők is segítettek ,hogy a szorongása az ovi miatt meg oldódjon!Sok sok beszélgetés,megértés,szeretgetés, még több mint eddig! Ne verjetek többet a szájára! Nálunk mindez segített , és igen , kemény 1 hónapon vagyunk túl,de a gyerekem újra a régi és mára már imádja az ovit ! Egyébként lehet ,hogy most használ az amit a többiek írtak,hogy szájon vàgták🥺 de így mindig minden stressz helyzetben hasonló képpen fognak viselkedni! Meg kell őket tanítani kezelni az indulataikat! Annyi agresszív, hirtelem haragú felnőtt van, nem hiába...😕

2021. nov. 5. 22:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Az elején nem vettünk a szájára, csak amikor már sokadszorra sem hatott a szép szó. Hiába mondjuk neki. Az óvodában elvileg elbeszélgettek vele erről, de azt nem tudom, hogy ez konkrétan mit takar. Azt elfelejtettem írni, hogy még nincs 3 éves, mini csoportos, ha ez számít vmit. De ha a sem a beszélgetés, sem a verés nem segít, akkor mi a megoldás?
2021. nov. 6. 08:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Egyébként kinövi majd. Baráti társaságban is van egy kisfiú aki harapott. Igazából megelőzni lehet. Ha látod, hogy bestresszel akkor vidd el a szituból vagy konkrétan akadalyozd meg hogy harapjon. Mehet buntibe is. Sajnos az en fiam verekszik. Nálunk a bünti vált be. 2-3 perc a kiságyban ha túl van pörögve.
2021. nov. 6. 08:59
 10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm. Ez itthon még működhet is, de mi a helyzet az óvodában?
2021. nov. 6. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!