Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Volt nálatok valamikor fejkapa...

Tupaccc kérdése:

Volt nálatok valamikor fejkaparós időszak? 5éves lányom új mániája, nem tudok mit kezdeni vele

Figyelt kérdés

Folyton van valami kiborító mániája, alig hagyta abba az orrtúrást, jött most a fejkaparás. Még jó hogy sűrű a haja, mert azt hinné valaki, hogy összevertem, mert tele a feje véres sebekkel. Nem viszket neki, nincs új sampon, egyszerűen ha szépen mondom neki, hogy nem szabad, elbeszélgetünk, az a válasza, hogy csak úgy csinálja. Kérdem miért... Nem tudom.

Én meg azt nem tudom mit csináljak vele. Lassan folytatódik az ovi, ha ott is ezt fogja csinálni, akkor kifutok a világból.

#fejkaparás
2016. aug. 11. 19:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy jó gyerekpszichoogus tudna segíteni, mert ha mindig van valami önrongálós szokása, akkor valami baj van vele. (Meg a te hozzáállásoddal is, ha ennyire az a fontos, hogy mások mit szólnak ehhez)
2016. aug. 11. 19:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tetves? Véresre vakarni sokszor akkor szokták magukat. Alaposan nézd át. Akárhol elkaphatják.
2016. aug. 11. 19:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Elnézést ha rosszul fogalmaztam, elsősorban miatta aggódom, ovi miatt is őt féltem, mert ott nagy szokás mindent megszólni, már első nap az volt a bajok, hogy miért nem tud még rajzolni…

Témához visszatérve önpusztítás nem volt, túrta az orrát sokáig, azt most abba hagyta, új helyettesítő szokás most a fejét kapargatni. Ez annyira nem új, egyszerűen ha seb van bárhol a testét, ő azt hiszi ha leveszi-lekaparja, azzal eltűnteti a sebet, és megoldódik a probléma. Nem bírja megérteni, hogy ezzel csak rosszat csinál.

2016. aug. 12. 07:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt írod: sok haja van... nem lehet, hogy koszmós? 5 évesen még simán belefér, és ha amúgy is "seb-lekaparós", akkor bizony az zavarhatja, kapirgálhatja az összeállt, száraz bőrdarabkákat.

(nekem szerencsére fiam van, így nem okozott különösebb gondot, mert nálunk 4,5évesen volt koszmó, és bizony nullás géppel letúrtam neki a haját. mire visszanőtt, helyrejött a bőre is)

2016. aug. 12. 10:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Stresszes, bármilyen furcsán hangzik is. Hasonló viselkedés még pl. a körömrágás, a hajtépkedés, a körömágy bőrének a tépkedése.Lányom évekig rágta a körmét, akkor hagyta abba, mikor kamaszodni kezdett, akkor már szégyellte a tövig rágott csonkokat.
2016. aug. 12. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezt pedig stressz okozza, valami miatt feszült. Én ugyanezt csináltam ovis koromban, véresre kapartam a fejemet de emellett a körmömet is rágtam. Utóbbiról csak 19 évesen szoktam le. Nálam elég komoly stressz volt az ok, de kiválthatja bármilyen apró dolog, sőt, az unalom is. Én -magamból kiindulva- elvinném egy szakemberhez.
2016. aug. 30. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!