Hova lehet fordulni ilyen esetben? Ez szerintem bőven gyermekbántalmazás.
Él a szomszédunkban egy 5 gyerekes család ahol egész nap megy az ordítozás a gyerekekre. Nem ám ilyen "nem szabad" mondatok, ilyen "mi van viszket a P*Cs*D" "megöllek""takarodj" és egyéb 18+-os káromkodás, szidás. A gyerekek 1-10 évesek. Már többször volt kint náluk a gyámhatóság amiről szólnak nekik előre. Akkor jön a nagymama takarítani, anyuka eldugja a piát stb. Múltkor voltam náluk, a 2éves gyerek oda vezetett a pálinkához, hogy anyáé.Mindig nagyon pia szaga van a csajnak, így viszi a gyereket oviba, suliba de mivel a gyerekek nem retkesen szakadtan mennek iskolába a tanár azt mondja nem tud mit tenni.
Ennek így mi értelme van ha a gyámhatóság vagy a védőnő szól nekik,hogy ellenőrzik őket?
Nem a 2-es vagyok, nyilván nem, de itt csak rosszakat lehet mérlegelni, jó nincs. A kisebbik rosszt kell választani.
Nem létezik, hogy az alig egy évest beraknák otthonba, csak azért, hogy a tesóival legyen. Én azt tudom elképzelni, hogy a nagyobbakat leválasztják, a kicsik meg mennek nevelőszülőkhöz. Esetleg szétszedik a két nagyobbat, meg a 3 kisebbet és így kerülnének családhoz. Szerintem ez a kisebbik rossz, és a valószínű, minthogy szülő nélkül legyenek egy évesek csak azért, hogy együtt maradjanak.
Jól hangzik amit írsz, de az 1 évest beteszik csecsemőotthonba, hiszen amíg nem jogerős a végzés és nem állandó hanem ideiglenes gondozási helyet jelölnek ki, addig nem nagyon mennek nevelőszülőhöz.
Ott sajnos még annyi törődést sem kap, mint otthon.
Nem azért, mert olyan gonosz aljas gondozókkal van, hanem mert annyi gyerek van, hogy fürdés, etetés fér bele az időbe, sokszor még 1-1 ölelés sem. Nincs elég ember, részben azért sem, mert ami jogilag van szabályozva mennyien lehetünk, még az is kevés, de a jelentkező is.
Ha meg egy ember lebetegszik már még kevesebben vagyunk.
Nevelőszülő is nagyon kevés van... Bárcsak ne ismernék legalább 10 olyan 3 év alatti gyereket jelenleg is, akik már lassan 1 éve várnak, hogy nevelőszülőhöz kerüljenek! Még aki egyedüli gyerek és nincs 3-4-5 testvére, neki sem egyszerű :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!