Megnéznétek ezt a videót? Az én fiam, ugyan ilyen, akkor lehetséges hogy autista?
Off.
Unokatesóm 3 évesen sem beszélt!!! Nagyon aggódtunk miatta. 12 éves gyönyörű nagylány, be sem áll a szája:)
Mellesleg van a családomban autista, és a videót elnézve
szerintem sincs miért aggódni!:)
Az én fiam meg épp a teljesen ellenkezője. Az is betegségre utal?
-mindent lerombol,
-sosem rázta a fejét,
-sosem fekszik, mindig mozog, fut egyfolytában,
-sosem lábujjhegyezett,
-mindig a szemünkbe néz és ha nem kapja meg amit akar, akkor dühösen morog,
-tornyot nem épít,
-wc papír gurigát egybe tekeri le, elgurítja, amikor üres lesz, kidobja a csutkáját a kukába,
-rendberakott játékait szétdobája, de szanaszét,
-ha kap új ruhát, akkor a régit nem hajlandó felvenni,
-visít, ha nem figyelünk rá.
Szerintetek a fiammal rendben van így minden? Mert én sokszor ezeket furcsának találom.
Ő sem beszél.
20 hónapos
A szemkontaktus (vagy hiánya) semmi esetre sem perdöntő. A sorbarakást állandóan az autistákkal hozzák összefüggésbe, de könyörgöm!!!
Nem mi tanítjuk a gyereket játszani úgy, hogy "tedd sorba" "építs tornyot" "válogasd ki a kékeket". A gyerekek ezt a játékot tanulják meg.
A késői beszéd sem egyértelmű (eleve, mi a késő), lehet hallásprobléma (néhány egyszerű próbát otthon is meg lehet próbálni, suttogást, halk zajkeltést egy-egy oldalon stb).
Persze lehet autizmus is - az én fiamat is egy évig atípusos autistának tartották, holott "csak" a beszéde marad el a kortársaktól, ez viszont önmagában elég, hogy ne keressen kapcsolatot a többi gyerekkel (annyit), hisz nem fejezi ki magát olyan jól. Ezáltal viszont könnyen elmerül a saját játékában, az óvónőkkel most kell megértetni, hogy a gyerek nem autista. Ráadásul ahogy javul a beszéde, úgy fogadják be a gyerekek is egyre jobban.
És ahogy a linkelt autizmus blog is mutatta, kellő családi háttérrel, támogatással bizony teljes élnek és boldogok, miközben kinyílt egy egészen csodálatos világ számukra!
Amíg függőben volt, hogy autista-e a fiam, vagy nem, Cseho blogja (amit a kérdésben is linkeltek) nagyon sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!