Hogyan szoktassuk le a párom lányát a csúnya beszédről?
Egy kocsis is elpirulna a beszédétől, az anyukája is így beszél mostanság. Sajnos (ilyen beszéd mellett szerencsére) nem túl sok időt tölt nálunk, mert unalmasak vagyunk neki. Nem szoktunk eljárni itthonról és hozzánk is kevesen jönnek.
Nálunk nem szokás így beszélni, ő viszont a féltesókat is "elrontja". Heti néhány órát van nálunk, de alig győzöm csökkenteni a károkat.
11!
Finoman fogalmazok, idióta vagy.
A kérdezőnek joga van azt beengedni a saját és a gyerekei életébe, akit ő jónak lat. Ennek köze nincs hozza, hogy a párja tartja e a kapcsolatot a félrelépésből származó gyérekével vagy sem.
12, ebben az esetben igen, de ha a párja lenne a hivatalosan az apa, nem csak biológiailag, akkor más lenne a helyzet.
Uhh, nem semmi sztori. A lelki részében igaza lehet a 11esnek. Nem olyan vészesek azok a szavak, ami miatt el kellene zárni az apjától egy gyereket, de itt nincs is az apjával!
Miért nem LÁTHATÁSRA jár az a gyerek? Hétvégente, az apjához, akivel kellene ilyenkor találkoznia, nem hozzátok..
Elmehetnének apa-lánya programokra és mellette lehetnétek együtt 5-en ti is. Így én sem engedném az ittlétet gyakran, csak kb havi kétszer, apjával meg legyen kettesben minden héten pár órát! Ilyen van? Vagy csak olyankor van igénye a párodnak a lányára, ha más foglalkozik vele?
Nagyon kemény a sztori, de a te gyerekeidnek is hasznára válik az "ép" társaság, a lánynak meg hasznára válik a sok szerető(?) felnőtt körülötte. Mennyit van az a gyerek az apjával? Miért nem kettesben szoktak találkozni? A káromkodást én sem bírom, de nem árulkodik arról, mennyire rendes is a másik, vagy gondoskodó, csak a jómodorról.
13!
Miért lenne más a helyzet? A kerdezo akkor is dönthetne úgy, hogy ő nem kíváncsi a gyerekre és nem akarja, hogy a gyerekei kapcsolatba kerüljenek vele.
14 nem, olyankor nem dönthet, mert nem csak(!) az övé a döntés joga! Ott az apa is, és szerintem ha egy az apa a gyerekeknek, és a törvény előtt rokonok, akkor van rokonlátogatás(mint nagyiknál) illetve az apának nagyobb beleszólása van, mivel ő mindkét készlet gyerekért felelős, amíg az anya csak az egyik készlet gyerekért!
Így lenne logikus. Kisgyerekeknél abban biztos vagyok, hogy kérhető láthatás rokoni alapon, és szerintem ha egy szülő a törvény előtt is közös, nem csak biológiailag, akkor ő van döntéshelyzetben. Arról nem is beszélve, hogy ha közös a felügyeleti jog, nincs olyan, hogy anyának nagyobb beleszólása van.
Anyuka nem zárhat ki tetszőlegesen bárkit, akit akar. Minimális láthatást meg fognak állapítani rokonok esetén, ha meg közös felügyelet van, akkor pláne nincs extra szava! Nőként "pattogok" mert rengeteg a túlkapás a mi oldalunkon is..
15!
Már hogy a viharba ne dönthetne. Ha nem akarja, nem találkozik a büdös életben se a gyerekkel.
Amikor az én fiam kezdett el 5 évesen csúnya szavakat használni, MINDIG erőteljesen rászóltam meg elmondtam, hogy csak a buta emberek káromkodnak és őt is butának fogják tartani. Néhány hónap alatt megértette. Ha ma ilyen van (6 és fél éves), már elég ránéznem csúnyán.
Ha meg az apja dumál (amit nem hiszek), akkor mondd meg neki, hogy rossz hatással van a gyerekeidre és ezt nem fogod eltűrni.
Off, de én nem fogadtam volna vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!