Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy gyerek csúnyán beszél,...

Ha egy gyerek csúnyán beszél, arról le tud szokni, csak úgy, ha nem hall többet csúnya beszédet?

Figyelt kérdés

Például, ha örökbefogadnak egy 3-5 éves gyereket, aki csúnyán beszél, akkor, ha nem lesz rászólva, de nem is hallja többet a szavakat, akkor lehet, hogy ő is elfelejti, vagy csak már nem használja, átalakul a nyelvezete egy idő után?

Ez még nem opcionális nekem, most, hogy örökbefogadjak, vagy nevelőszülő legyek, csak gondolkodom ilyesmiken, érdekel, tervezem a jövőm.

Köszi, ha válaszolsz!

2020. jún. 13. 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:
98%
Én a múltkor megfeledkeztem magamról és azt találtam mondani az alig beszélő gyerekem előtt, hogy az a hülye szék.. Szépen,tisztán ismételte😂 Nem foglalkoztam vele másnap már nem mondta.3 éves gyereknél szerintem ez meg működhet.4-5 évesen én már mondanám neki, hogy nem szabad ilyeneket mondani+ ugye a jó példa meglesz mert gondolom ti nem káromkodtok.
2020. jún. 13. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:
98%
Ha soha többet nem hall csúnya beszédet, akkor évek múlva talán elfelejti, de ez nem túl reális, hogy soha ne halljon káromkodást.
2020. jún. 13. 10:56
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Nem felejti el, mivel fogja hallani oviban, suliban, ha nem is gyakran, néha előfordul.

5 éves már megérti, hogy csúnya szó, nagyon megbántja a másik érzéseit, nem mondjuk. Nálunk beválik, ismer párat, de sosem mondja.

2020. jún. 13. 11:22
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem beszéltek csúnyán, ő sem fog. Ettől még oviban, utcán, bárhol hallani fog csúnya szavakat, és néha rá is jöhet napokra, hogy ismételgesse, mert jó poén, ha ideges leszel tőle :) de nem lesz belőle káromkodós felnőtt, ha jó az otthoni példa.
2020. jún. 13. 12:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. Nálunk a párom első házasságából a gyerekeken látom. Mi az apjukkal nem beszélünk csúnyán egyáltalán, nem szoktunk káromkodni (főleg előttük). De az anyjuk kimondottan sokat. Ha pl nálunk vannak huzamosabb idegig fel sem tűnik, hogy felhagynak vele egy idő után, csak mikor megint jönnek és újra mondják azokat a szavakat. Ezek a szavak nekik természetesek bár tudják hogy csúnyák: hülye, sz.r, bunkó, hisztis p.csa, mostanában már a b.zdmeg is a repertoárba került. 5 és 7 évesek.

Minket zavar, szoktunk is róla beszélni velük, már nagyok és megértik. Abba is szokták hagyni nálunk (na nem egyik pillanatról a másikra, de azért abbamarad). A párom különösen feszült, amikor beégetnek minket egy-egy ilyen szóval. De most ilyenkor mit lehet csinálni? Majd nőnek és eldöntik, hogy mivel akarnak azonosulni.

2020. jún. 13. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:

A többiek megírták a lényeget, csak annyit teszek hozzá, hogy kérdező, semmiképp se szólj rá, legfeljebb 4 éves kortól néha magyarázd el neki, hogy vannak, akiket bánt az a szó, hogy (és mond ki konkrétan, akármilyen csúnya is), ezért butaság, ah ezt mondod. És nyugodtan szólj a többi gyereknek is, hogy butaság ezt mondani, mert van, aki bánt az ilyen szó.

4 éves kor előtt viszont ignorálj. Azaz tégy úgy, mintha meg se hallottad volna, ezáltal minimalizálod az esélyét, hogy szokásává válna. A környezet meg éppenséggel olyan, amilyen. Ha máshova tudod vinni, mérlegeld a tényezőket, és ha megéri, vidd máshova. Ha nem tudod máshova vinni, akkor ez van, hozd ki a lehető legjobbat. Azaz 4 éves kor előtt ignorálás, utána meg olykor hozd szóba kettesben és magyarázd el szépen türelmesen neki.

2020. jún. 13. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen nem tudod kiküszöbölni. Oviban, suliban hallani fogja a másik gyerekektől is. Az egy dolog, hogy otthon nem hallana trágáraágot. De a gyerekek közt sajnos ez a "menőség" kategória, így biztos, h fog csúnyán beszélni a gyerek egy bizonyos életszakaszban.
2020. jún. 14. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!