Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok ha a gyerek nem...

Mit csináltok ha a gyerek nem issza meg a gyógyszert? Próbáltam neki már teába is de észre veszi.

Figyelt kérdés
3,5 éves kisfiamnak felső légúti vírusos nyavaja van. Cefzilt irta fel a doki antibiotikum. Nagy nehezen sikerült a szájába adni de ki hányta.Kérjek másik gyógyszert vagy mit lehet ilyenkor tenni? Nurofent ilyesmit meg issza.
2021. okt. 13. 19:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Ha becsapod és ilyen-olyan fortéllyal adod be neki, előbb-utóbb rájön a cselre.

Ezzel eljátszod hiteled.

Ha eddig meséltél neki, mondd, hogy kedvenc mesehőse azért lett olyan szerethető, mert ilyen gyógyikát szedett.

2021. okt. 13. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

Mi is ma kaptunk antibiotikumot, mert ugyan felső-légúti vírussal kezdődött (át is ment a családon), de a gyereknek már fülgyulladása van.

Egyébként az enyém 4 éves, én is odaadom neki simán, gyógyszer, nem kell szeretni, kezében pedig a vizeskulacs és azonnal leöblíti. A 2 évesnek, akivel még nem lehet érvelni a gyógyszert nurofenes fecskendővel a pofija oldalába nyomom, hogy ne tudja azonnal kilökni a nyelvével.

2021. okt. 13. 20:53
 13/17 anonim ***** válasza:
42%
Làttam mar olyan vudèki gyerekorvost, aki a legenyhèbb betegsegre, vìrusra, orrfolyasra, mindenre kiìrja az antibiotikumot. Attòl függően adnam be, hogy mennyire megbizhatò az orvos. Megpròbàlnàm tömeny szörppel adni, ha az sem megy, akkor kèrnek tablettat helyette.
2021. okt. 13. 21:09
 14/17 anonim ***** válasza:
58%
Vírusra max akkor ha a gyerek már felülfertőzödött. Amúgy osztom 4 # hozzászólását.
2021. okt. 13. 21:16
 15/17 A kérdező kommentje:
Ma pl egész nap lázas. Gyógyszer sem viszi le neki
2021. okt. 13. 22:40
 16/17 anonim ***** válasza:
92%
Hát én elmondtam a gyereknek, hogy ha nem veszi be a gyógyszert, akkor injekció lesz, így nem volt gond.
2021. okt. 14. 06:33
 17/17 anonim válasza:
38%

Tudom, nem vagyok anyuka, nincs is tapasztalatom.

De nekem gyermekkorom óta nagy stressz a gyógyszer szedése, mert mindig mindenre Augmentint írtak fel, amit sose tudtam lenyelni. A mai napig csak a halálomon veszem be . Belém is úgy kellett erőszakolni a gyógyszert. Anya azt csinálta általában, hogy jól összezúzta és egy kanállal berakta a számba és ráittam a teát. Amikor azt sem voltam hajlandó bevenni, akkor pedig összezúzott állapotban belekeverte a teába, jó mézesre és citromosra csinálta, aztán úgy megittam. A jószándék vezérelte, hogy gyógyuljak meg minél hamarabb. Most 23 éves vagyok és idén kb annyit voltam beteg, mint előtte 10 év alatt. Most ugyanezt csinálja (szerinte nem tudom), hogy a neocitrant belekeveri egy nagy bödön teába és hozza nekem eszméletlen mennyiségben, hogy igyam meg :D Hátha segítettem kicsit..

2021. okt. 18. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!