Nem bírom rászoktatni az önálló elalvásra. Mit próbáljak még ki?
2 éves lesz nemsokára. Az altatási kudarcaimnak egyenesen története van.
Addig ordít, ugrál, tekereg, amíg magamra nem veszem, nem érdekli az sem, ha már 24 órája semmit se aludt. Sok-sok álmatlan éjjelen vagyok túl emiatt, mert le akarom szoktatni arról, hogy rajtam alszik el. Mellette vagyok az ágyánál, simogatom, énekelek, mesélek, fogom a kezét, magára hagyom, kifárasztom... reggelig sorolhatnám, mennyi mindent csináltam már.
Jön a bölcsi, és tudom, hogy ott nem fog elaludni sima leteszlek-re, és gondok lesznek majd.
Kérem ne írjatok olyat, hogy "az enyémet egy napos kora óta leteszem azt' puszi pápá". Nagyon örülök, hogy a tiéd ilyen, de ez rajtam nem fog segíteni. Ötleteket, tanácsokat kérnék, mert már nagyon fáradt vagyok... köszönöm!
2 és fél éves a fiam, a mai napig csak ugy alszik el, hogy hozzámbújik, a kezemre fekszik. Az apja se jó, csak én.
Fél éve bölcsis, ott viszont simán elalszik egyedül is.
Más közeg, máshogy viselkedik
Nem fog menni szerintem(bocs). Én azt csinálnám, amit látok, hogy sokaknál bejött, hogy mellette hangosan, ütemesen szuszogok vaksötét szobában mozdulatlanul, nem érek hozzá, esetleg egy nagyobb plüsst rakok be, vagy ilyesmi, hogy úgy érezze hozzábujt valami nagyhoz és biztonságoshoz, ami nem én vagyok. Nekem csak a jelenlétem legyen ott.
Ezt szépen heteken át, csak úgy aludni..
Nálunk otthon legtöbbször ez vált be, ha altatni kellett, egyébként magától kidőlt és simán elaludt délután vagy estére. Bölcsiben nem ment neki az alvás, első helyen tök rugalmatlanok voltak, ki is küldték, zavarja a többit és sír és tépkedte a száján a bőrt, második helyen viszont az arcára tette a gondozónő a kezét, na úgy elaludt. Így nálam sosem, mert simogatást akart meg játéknak vette, de ott bent működött. Nekem vagy kidőlt magától, vagy ütemesen szuszogni kellett, hogy aludjon úgy, hogy nem értem hozzá.
Bent kell megoldaniuk a dolgokat.
Egyébként 3,5 évesen simán magától átszokott az ágyába, harcolni se kellett. Aztán fél év után visszaszokott hozzám rémálmok miatt, majd 5 évesen megint simán megmondtam, hogy aludjon egyedül és hónapokon át megy. Jelenleg is így van, simán kidől egyedül, ha úgy van, de szívesen alszik velem is. Oviban egy szempillantásnyit sem aludt egyáltalán..bölcsiben is csak ritkán, és akkor, ha a normálisabb gondozónő az arcára tette a kezét.
12 évet lehuztam bölcsiben, és ígérem neked a bölcsiben el fog aludni bújás nélkül is. Minden anyuka az alvastol retteg a legjobban és az okoz a legkisebb gondot. Látja a többiektől,hogy ott mi a szabály és ő is azt fogja tenni.
De szépen kérlek otthon ne kínozd csak emiatt. Ha úgy tud megnyugodni és elaludni hadd aludjon úgy. Elég nagy változás lesz az életében a bölcsiben,ne vegyél el tőle mást is. Sok anyuka bölcsi előtt elveszi a cumit, rongyit, cicit, együtt alvást. Nem szabad...az otthon az otthon, a bölcsi meg bölcsi. Más hely, más személyek, más szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!