Válunk a férjemmel. Ha minden kész lesz ő elköltözik
egy másik városba. Hogy mondjuk el 5 éves kisfiunknak?
Figyelt kérdés
2008. dec. 11. 20:32
1/6 anonim válasza:
ne haragudj de fogalmam sincs, inkább egy gyerekpszichológust kellene kérdezni, persze mindenképp kímáletesen....férjem mikor elváltak előző nejével kislánya 2,5 éves volt, na neki nyílván sehogy se mondták mert nem értette volna, csak történtek a dolgok, de természetesen kislánya nem veszíttt el apuját, mert ugyanúgy törődik vele...
2008. dec. 11. 20:47
2/6 anonim válasza:
én is 5 évs voltam mikor elváltak a szüleim és egyszerűen szörnyű volt anyu nem állt a helyzet magaslatán és nekem 27 évesen rendeződött az életem de az elmúlt 22 év maga volt a pokol, nagyon figyeljetek a kisfiatokra, pszichológus segítsége biztos kelleni fog és ne is sajnáld rá a pénzt és az energiát, lehet hogy úgy néz majd ki hogy nincs semmi gond de hidd el hogy lesz nem is kicsi
2008. dec. 11. 21:25
3/6 anonim válasza:
üljetek le vele mindketten és mondjátok el,hogy apa másik házba fog menni lakni,de sokat fognak találkozni,és amikor csak tudja felhívja (persze csak akkor mondja ezt,ha igaz). Mondjátok el,hogy anya meg apa sokat veszekednek,emiatt döntöttetek úgy,h apa elköltözik. Mindenképpen mondjátok el,hogy nagyon szeretitek őt.Apa (vagy akár együtt)a kisfiatokkal menjen el megnézni apa új házát, és az elején mindenképpen sok találkozás,sok beszélgetés - és csak azt megígérni,ami igaz is. hazudni nem szabad semmiben,mert érzi
2008. dec. 11. 21:31
4/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!
2008. dec. 11. 21:35
5/6 anonim válasza:
hat ez nagyon nehez helyzet lesz!
mindenkeppen okosan megfontoltan, es kimeletesen beszeljetek a gyerekkel! biztos hogy mondani fogja hogy menjetek ti is el, oda ahol az apa van,nem is tudom mit lehetne ezekre a valaszokra mondani, de en a helyedbe egy gyerek pszihologusal mindenkeppen erintkeznek, beszelnek vele, hogy hogyan mondjatok el a gyereknek.kulomben meg az is ugyan olyan rosz hatassal van a gyerekre ha elotte veszekedtek,kiabaltok! egy gyereknek lelki traumat tud okozni ha lassa hogy a szulei nem szeretetbe es bekesegben elnek! pl az en lanyom, mikor az apukaja megolel es megcsokol orul a lanyom es o is tartsa a szajat hogy csokoljuk meg, de sajnos az is elofordult mar igaz nem vettuk eszre hogy ott all es kicsit hangosabban veszekedtunk a parommal hat igencsak meglepodott es bujt oda hozam, megfogadtuk soha de soha elotte egy hangos szo nem fog lenni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!