Közölnéd a gyerkőc anyukájával, hogy…?
Fogjuk rá, hogy rokon kisfiú, első osztályt kezdte és nem barátkoznak vele a többiek. Kis vagány, szöszi kék szemekkel minden elfogultság nélkül egy nagyon helyes kissrác, DE a szülők egyik tagja plusz a velük élő nagyszülő olyan láncdohányos, hogy a lakásban szó szerint vágni lehet a füstöt, nincs hova szépíteni, hiába tiszták… büdösek.
Anyukának fogalma sincs miért nem barátkoznak vele a többiek, nekem
ez a tippem van, mivel általános alsóban nekünk is volt hasonló osztálytárs, ott a tanítók egyesével végigkérdezték az osztályt -köztük engem is- hogy miért? És persze az egyöntetű válaszok azok voltak, hogy mert büdös. Tényleg az volt, nem lehetett megülni mellette, bármennyire is fájó vagy csúnya dolog ez, a gyerekeknek is van orruk, egy büdös osztálytárs pedig egyszerűen nem kívánatos.
Megpedzegessem nagyon esetleg, vagy hagyjuk a tanító nénire, hátha ő is végig meetingeli az osztályt?
Ilyen esetekben egyébként mit lehet tenni, hogyan lehet változtatni? Mert a szülő/nagyszülő 100%, hogy nem fognak, az én családomban sohasem dohányzott senki… lehet valahogy annyira külön kezelni a ruháit, hogy rajta ne érezzék?
"Ez így se nem pletyka, se nem ítélkezés. Bár attól, hogy valaki 12 órát dolgozik, még nem kéne tönkretennie a gyereke egészségét. Számomra azért nem ez a jó anya legfőbb ismérve."
:DDDDDDDDDDDDD Jó, ez az érvelés szánalmas volt. Mert nem ítélkezés, ááá, dehogy! Mondj bármit arról, hogy azon túl, hogy dohányzik és van min. 1 gyereke, mi mást tudsz róla?
Szerintem az, aki EGYETLEN tulajdonság alapján, ami egy rossz szokás és hétfőről keddre lerakható, elítél egy másik nőt, akit nem is látott, nem ismer, ráadásul ő is anya, hát, kevés aljább van. Szeretnéd, ha ilyen helyzetbe kerülnél és az itt leírtak alapján ítélkeznék feletted, milyen ember vagy? Ugye mennyire igazságtalan lenne? Tegyünk egy próbát és mondd meg, milyen érzés: Valószínűleg rendes ember vagy, és szereted a gyerekeket, ezért nem tetszik a dohányzás, mégis abból, amennyit én láttam eddig, hát, aki így beszél egy ismeretlenről és valószínűleg ezt a hozzáállást adja tovább a gyerekének is, számomra nem ez a jó anya legfőbb ismérve. Nyilván a bagószag is undorító, de a névtelen, tök ismeretlen emberek megszólása egy tulajdonság alapján undorító igazán. Gondolom ezt csinálod reggeltől estig, ez a hobbid? (csak hogy analógiát állítsak arra, ahogy tovább fűzted a nagy semmit semmi alapon).
Jézusom :D Fura vagy. Dohányzol, azért érint ennyire érzékenyen ez a téma?
A cigi nem rossz szokás, hanem függőség. Ha hétfőről keddre csak úgy lerakható lenne, azért többen élnének a lehetőséggel. Főleg terhesen, meg gyerek közvetlen közelében. Elég káros hatását bizonyították már, de igazad van, biztos van még értelmes ember, aki még nem hallott ezekről, és úgy gondolja, hogy nem árthat ezzel a gyerekének. Van egy árnyalatnyi különbség aközött, hogy kimész mondjuk az erkélyre és csak magadat mérgezed, vagy kényszerítesz még magadon kívül x embert, hogy fuldokoljon veled együtt ő is. Dohányzol egyébként, azért érint ennyire érzékenyen ez a téma? Nem attól lesz valaki rossz anya, hogy dohányzik. Ezt nem mondta senki. Ezt abszolút te adtad a számba. Neked nyilván nem fogom tudni megmagyarázni, hogy az nem egy felelősségteljes viselkedés, hogy terhesen dohányzol, meg hogy fújod a gyerekre a füstöt. Ezen az ítelkezésen sem tudom mit lovagolsz annyira, nem a bíróságon vagyunk. Az meg a másik, továbbra is, hogy az égvilágon senki nem tudja, hogy kiről van szó. Mint hogy én is nagy ívben teszek rá, hogy szerinted mi a jó anya legfőbb ismérve, ehhez neked is minden jogod megvan. Feleslegesen cirkuszolsz. Ismétlem, mert szerintem nem tűnt fel, hogy senki nem mondta, hogy rossz anya, az általa folytatott tevékenységről viszont mindenkinek lehet véleménye.
Egy pillanatra mégis visszakanyarodnék az általad annyira kedvelt ítelkezéshez. Szerintem szabadidődben olvasd vissza a válaszaidat, és számold össze, hogy hányszor minősítettél és ítélkeztél vadidegen emberek felett egyetlen cselekedetük alapján ;) Aztán szívj el inkább egy cigit.
Én soha nem dohányoztam :) Nem is fogok.
Oviba kvázi nem járt, mert 4.5 évesen került le róla a pelenka,(addig felmentés) majd szülők válnak költözés, új oviba helyhiány nem felvevés, majd covid kártya pontosan a vészhelyzet első napjától most szeptember egyig. Anyuka nem dolgozik. Fáj a dereka, a hátha korán kell kelni stb nincs kedve bevinni a gyereket. Összesen 3 hónapot járt kb azt sem egyhuzamban nála kisebbekkel és csak délig.
Pedagógus vagyok, sok mindent láttam már, sajnos ilyet is.
Volt egy hasonló gyerekem általános iskola alsó tagozaton, első osztályban.
A kislány egyszerűen büdös volt, állott cigaretta szaga volt a ruháinak a hajának, a taneszközeinek is.
Egyöntetűen megválaszolták a gyerekek miért ülnek el mellőle, miért nem választják csapattagnak; mert büdi.
A kislányt időnként tanítás előtt a tanári mosdóban megfürdettük, megmostuk és megszárítottuk a haját a kollégákkal, alkalomadtán amikor megtehettük átöltöztettük, de senki nem tehette meg a pedagógusi fizetésből, hogy minden nap öltöztessünk egy gyereket, az adott ruhákat pedig természetesen soha nem kaptuk vissza.
Családlátogatás: cigarettától besárgult eredetileg fehér falak, állott dohányszag, csukott ablakoknál való füstölés az egész lakásban.
Ahogy kiléptem a lakásból éreztem, hogy azonnal fürdeni akarok, szégyelltem felszállni a villamosra annyira beette a szagot 20 perc alatt gyakorlatilag még a bőröm is.
Gyereket nem bántalmazták, rendesen kapott enni, csak javaslatot adhattunk, hogy néha szellőztessenek. Nem történt semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!