Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közölnéd a gyerkőc anyukájával...

Közölnéd a gyerkőc anyukájával, hogy…?

Figyelt kérdés

Fogjuk rá, hogy rokon kisfiú, első osztályt kezdte és nem barátkoznak vele a többiek. Kis vagány, szöszi kék szemekkel minden elfogultság nélkül egy nagyon helyes kissrác, DE a szülők egyik tagja plusz a velük élő nagyszülő olyan láncdohányos, hogy a lakásban szó szerint vágni lehet a füstöt, nincs hova szépíteni, hiába tiszták… büdösek.

Anyukának fogalma sincs miért nem barátkoznak vele a többiek, nekem

ez a tippem van, mivel általános alsóban nekünk is volt hasonló osztálytárs, ott a tanítók egyesével végigkérdezték az osztályt -köztük engem is- hogy miért? És persze az egyöntetű válaszok azok voltak, hogy mert büdös. Tényleg az volt, nem lehetett megülni mellette, bármennyire is fájó vagy csúnya dolog ez, a gyerekeknek is van orruk, egy büdös osztálytárs pedig egyszerűen nem kívánatos.

Megpedzegessem nagyon esetleg, vagy hagyjuk a tanító nénire, hátha ő is végig meetingeli az osztályt?

Ilyen esetekben egyébként mit lehet tenni, hogyan lehet változtatni? Mert a szülő/nagyszülő 100%, hogy nem fognak, az én családomban sohasem dohányzott senki… lehet valahogy annyira külön kezelni a ruháit, hogy rajta ne érezzék?

2021. szept. 30. 20:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%
Mert tényleg semmi, de semmi más oka nem lehet, csak az, ami amúgy téged zavar, igaz? Fogjuk rá, hogy semmi közöd hozzá.
2021. szept. 30. 20:20
 2/17 anonim ***** válasza:
79%
Hát... én két láncdohányos mellett nőttem fel, mégis voltak barátaim egy kifejezetten erős, tagozatos általános iskolában... tuti ez a baj...? o.O
2021. szept. 30. 20:20
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Ez hülyeség. Maradj csendben
2021. szept. 30. 20:25
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

Közölnéd a gyerkőc anyukájával, hogy…?

Hogy? Hogy nem dolgoztad fel, hogy suliban volt egy büdös osztálytársad, ezért azt rávetíted a gyerekére, mert ő is büdös neked?

Nevetséges.

2021. szept. 30. 20:26
 5/17 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam, hogy tuti… csak nálunk ez volt anno. Bárhová megyek velük, büdösek, ha elviszem a gyereket érzem rajta is… át nem is szívesen járok mert 10 perc után is már csavarnám be magam is a mosógépbe. Más tippem így alapvetően meg nincs. Majd az idő kideríti gondolom. Nekem végülis tökmindegy 🤷🏼‍♀️
2021. szept. 30. 20:29
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Inkább azért járna egy szájas nekik,hogy a gyermek mellett cigiznek bent. Én dohányzom,de soha nem bent. Sem a gyerekem előtt/mellett,más mellett sem,pláne ha nem bagós. És igen,bagósként is zavar ha valakin masszív,állott bagószagot érzek. A gyerekeket is zavarhatja,bár én is azt mondom,hogy lehet nem csak az a baj. Azt pentítsd meg inkább,hogy asztmás lehet a gyermek a passzív dohányzástól.
2021. szept. 30. 20:38
 7/17 A kérdező kommentje:
Sajnos a terhességet is végigbagózta anyuka, kétszer is leállt a gyerek szíve miután megszületett, ez sem használt :(
2021. szept. 30. 20:45
 8/17 anonim ***** válasza:
46%
És mi itt ülünk és kollektíven szidunk egy harmadik felet, akiről senki semmi többet nem tud, csak amit a kérdező ide kiír. Lehet, hogy kőkeményen, napi 12 órában dolgozó anyáról beszélünk, lehet, hogy a dohányzáson túl anyább anya, mint mi mindannyian együttvéve. De hogy a kérdezővel szemben én őt kérném anyámnak, az egyelőre nagyon valószínű. A cigit le lehet tenni, de ez a pletykálós, ítélkező hozzáállás egy életre mérgező.
2021. szept. 30. 21:06
 9/17 anonim ***** válasza:
74%

Jaj hát ez az ő dolguk.

Nálunk aposom ilyen suttyó, hogy állandóan bagozik de mit lehet vele tenni..? Semmit. Mondjuk én egy mp-et nem éltem vele, meg a gyerekeim sem, bár ha nem dohányozna, akkor sem tenném.

Kolis szobatarsamnak, szegénynek uilyen szülei voltak. Állandóan cigiztek benn a lakásban. Emlékszem, úgy indult a vasarnapja, hogy újra kimosta a "tiszta" ruhait, miután visszajött a koliba otthonról.

Ők ezt amúgy nem érzik de sztem eszükbe sem jut, hogy a gyerekük emiatt büdös és nem lesznek barátai. Sztem ne te vilagositsd fel őket.

2021. szept. 30. 21:16
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Én itt ítelkezést nem a kérdező részéről olvastam...

Pletykálni meg azért úgy szokás, hogy legalább 2 résztvevő tudja, hogy ki a bánatról van szó. Ez így se nem pletyka, se nem ítélkezés. Bár attól, hogy valaki 12 órát dolgozik, még nem kéne tönkretennie a gyereke egészségét. Számomra azért nem ez a jó anya legfőbb ismérve.

Itt a szomszédban is van egy család. Kis lakás, mindenki bagózik bent a lakásban, a kutyáik javarészt bent végzik el a dolgukat, értelemszerűen a macskák is. Olyan büdösek mint a rohadás. Ha csak kinyitják a bejárati ajtót forog a gyomrom. Én nem tudom, hogy a hormonok milyen hatással vannak a férfiak szaglására, de a csajnak szokott lenni pasija, és amúgy barátai is vannak, láttam őket. Egyszer voltak náluk a lakásban. Nyilván a bagószag is undorító, de nekem sem az a tapasztalatom, hogy csak ezért ne barátkoznának valakivel, még gyerekkorban is. Gondolom óvodába is járt, ott nem volt ilyen gond?

2021. szept. 30. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!