Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elsős gyereknél vers tanulás,...

Elsős gyereknél vers tanulás, otthoni tanulás hogy ment ameddig nem tudott olvasni?

Figyelt kérdés

Nekünk egy szenvedés. Az iskolában hiába iskolaotthonos semmi lecke sincs kész rendesen. Csak összecsapja, aki velük van csak aláírja, hogy kész. Nincs ellenőrzés se semmi. Így 6 után ha haza érünk, kezdünk átnézni mindent, tanulni. Megértem, hogy fáradt de így sehogy sem halad. Minden szabad idő csak a tanulás, a pótlás, veszekedés mert nem akarja csinálni.

Korábban nem lehet elhozni, 16:20kor engedik ki őket, akkor még mire haza érünk jobb esetben 18:00 vagy később.

2021. szept. 28. 09:32
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem normális, hogy vers tanulást adnak olyan gyereknek, aki nem tud olvasni. Az sem, hogy iskolaotthonos, de házit visz haza. Pont az az iskolaotthonos lényege, hogy nem visznek haza házit. Egyáltalán milyen háziról beszélünk, ha még írni sem tud? A többi szülővel beszélsz? Hogy kezelik? Esetleg nem tolod te túl? Elsős gyerekkel naponta veszekedni meg este 6kor szenvedni egy életre megutáltatja vele az egészet.
2021. szept. 28. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Verstanulás sorononként olvasom ő utánam mondja. Vagyis első sor, majd első és második, első, masofik és harmadik... És mindig elölről mondja.

Nálunk szerencsére napköziben megcsinálják a házit, talán 1x maradt otthonra. Mindig ellenőrzik nekik.

Beszélj a délutános tanárnővel, hogy ellenőrizze le, mert nincs kész a gyereknek és elvileg azért is van 4-ig suliban.

2021. szept. 28. 09:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

#1 vonalakat már "írnak", logikai feladatok (karikázd be, ami balra néz), szótagolnak is (rajzolj annyi kört, ahány szótagból áll a bagoly) meg ilyeneket csinálnak.

Ha nem olvassa fel nekik a délutános tanár, hogy mi a feladat, akkor nem tudják megcsinálni. De amúgy még olyan feladatok vannak, amivel gyorsan lehet haladni.

1 hétig itthon volt a gyerekem és egy délelőtt alatt megcsináltuk a napi feladatokat + a házit. Csak ugye ott kell lenni és felolvasni neki a feladatokat.

2021. szept. 28. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Az lenne a napközi lényege, hogy megcsinálja a leckét.

Nálunk nem ellenőrzik le de megnézi a tanár, hogy kész van-e.

Ha hazajövünk négykor már csak ellenőrizzük és javítjuk ami hibás volt.

Persze, hogy kapnak vereset.

Én olvastam neki ő pedig ismételte utánam.

Most harmadikos. Tavaly az Anyám tyúkját tanulták az online oktatás alatt és a tanárnő azt ajánlotta, hogy youtube-on kapcsoljuk be nekik és hamarabb megtanulják.

Mi a hagyományos verstanulást választottuk. Az a legjobb.

2021. szept. 28. 10:01
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

"Szerintem nem normális, hogy vers tanulást adnak olyan gyereknek, aki nem tud olvasni."

Már oviban is tanulnak verset.

2021. szept. 28. 10:09
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nem normális, hogy vers tanulást adnak olyan gyereknek, aki nem tud olvasni.

Oviban is tanulnak, és túlélik.

2021. szept. 28. 10:14
 7/10 anonim ***** válasza:
97%

Ha hazajövünk négykor már csak ellenőrizzük és javítjuk ami hibás volt.

Mindig kérni szoktam a szülőket, hogy ne javítsák ki, mert tudom kell, mi az, ami nem megy és gyakorloni kell. Semmi értelme annak, hogy csupa csodaszép és hibátlan feladatot lássak. MErt aztán megy a háborgás, hogy nem megy, mégsincs gyakorlás-

2021. szept. 28. 10:16
 8/10 anonim ***** válasza:
29%
Akkor nem jó a suli. A lányomnál is folyton ez volt, mi szóvá is tettük, aztán az volt a válasz, hogy a gyerek a hibás, mert mindenki más végez. Igaz, kiderült, hogy adhd-s, de akkor is! Iskolát váltottunk, ott mindig kész volt. A fiam sem hozott haza soha leckét. Pedig ő is adhd-s. Verstanulás nem volt nálunk sem, amíg nem tudtak rendesen olvasni, csak esetleg karácsonyra vagy anyák napjára, abban meg segítettünk.
2021. szept. 28. 19:48
 9/10 A kérdező kommentje:

Itt nem az a gond, hogy hibás a feladat. Hanem az, hogy nem is érti. Ha érti is lustaságból elkapkodja. Mai leckénél 3 sor i betű lett volna az írás. De ő minden sorba egyet nyújtott el.

3as számnál is ugyan ez.

Ezekre egy láttam jel és ennyi.

Ha ezt nem javítjuk ki, mégis mit tanul? Ha pl elrontott volna számítást, utólag javítja rendben. De ez?

2021. szept. 28. 21:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tanáral kell megbeszélned ,ezeket problémákat.
2021. szept. 29. 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!