Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől csipásodott be a szeme?

Mitől csipásodott be a szeme?

Figyelt kérdés
Tegnap reggelre nagyon becsipásodott a 2,5 éves lányom szeme. Mitől lehet? Azóta kamilla teával kenegetjük neki, de igazán akar jobb lenni. Esetleg vmi más megoldás? Szemcseppet csak orvos írhat fel?

2021. szept. 26. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kötőhártya gyulladás,lehet vírusos vagy bakteriális,de lehet benne idegen test is, akár egy homokszem.Csak orvos fog tudni segíteni,a kamilla pedig még árthat is.Irány az ügyelet.Nem játék a gyerek szeme.
2021. szept. 26. 11:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja,és ha valóban kötőhártya gyulladás, akkor az fertőző is,szóval saját törcsi,naponta mosva,naponta párna huzat csere, sűrű kézmosás,mert hipp-hopp mindenkinek kezelésre lesz szüksége.4gyerekem van,ne tudd meg milyen,ha oda-vissza fertőzik egymást.Sajnos először én sem gondoltam,hogy tényleg ennyire fertőző lehet.3hétig hol egyik,hol másik,hol én csepegtettem,pedig ha jól odafigyelsz 1hét alatt túl vagytok rajta.
2021. szept. 26. 11:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. szept. 26. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Szívesen!
2021. szept. 26. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Septosyl pedig kapható vèny nèlkül.

1-3 nap alatt helyrehozza

2021. szept. 26. 13:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kamillát szembe ne!!!!! Nagyon szárít és allergizálhat is. Tobrex, vagy Ciloxan szemcsepp pikk-pakk rendbe teszi, holnap írass fel valamit.
2021. szept. 26. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne holnap,hanem ma írass szemcseppet.Az ügyeleten is felírják. Nagyon viszket,csíp ilyenkor,lehet fényérzékeny is.Szenved a gyereked!1,2vagyok.Remélem azóta már voltatok is dokinál.Az sem mindegy,hogy mitől gyulladt be,azt is csak doki tudja megállapítani.Az én kisfiamnak egyszer egy homokszem tapadt a kötőhártyájára,azt bódításban mosták neki le róla.Előtte már kétszer szemcseppeztük,mikor abbahagytuk mindig visszatért a gyulladás,nem hagytam annyiban,ki is derült mi volt a baj.
2021. szept. 26. 14:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Orvos!

A lányonnak 2 évesen záródott el a könnycsatornája.

A Heim Pálban jól rám pirítottak, hogy kamillát ne használjak csak sima vizet.

Ha megvizsgálja az orvos biztosan kap szemcseppet. Az a tuti.

2021. szept. 27. 10:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!