Hogyan oldanátok meg?
Amit tudni kell rólunk:
2 Gyermekes anyuka vagyok.
Mind két gyermekem 3év alatti.
Sajnos semmi segítségünk nincs, férjem reggel 6tól este 7ig dolgozik.
Ami miatt kiírtam a kérdésem az az, hogy hogyan oldjam meg a fával fűtést de nem bent, hanem kint (a háztól több méterre, ráadásul a pincében, így tervezték sajnos meg) mert központi fűtésünk van. Tehát egy újszülött és egy 2,5 éves mellett ezt teljesen egyedül hogyan lehet megoldani?
Tüzelni is, mert kell a meleg rájuk, de közben hogy ne legyen semmi bajuk.
Elég szegény család vagyunk, tehát ilyen önetető megoldásokat most nem tudunk megvalósítani, örülünk ha fát tudunk venni.
Szomszédokra számítani abszolut nem lehet.
Család kilőve..🙄
Köszönöm ha megosztjátok velem az ötleteiteket.
Szerintem kezdj rászokni a hordozásra, magadra kötheted a kicsit egész nap, miközben játszol a naggyal és végzitek együtt a házimunkát.
Egyébként én úgy csinálnám még, hogy kicsi a kiságyban(az tök normális dolog otthagyni úgy!)
A nagyot meg ki az udvarra egész napra bóklászni, te meg szépen teszel veszel, közben figyeled az ablakból, meg néha lemész a pincébe fűteni.
Keveset van az udvaron gondolom, ha ez felmerül benned. Vagy nem biztonságos az udvar? Tegyétek azzá, és minden gondod megoldódik!
Nyilván úgy, hogy felöltözteted és bejöhet, ha akar, de inkább fog maradni és bóklászik, bogarazik, homokozik.. Nekünk 1000nmes zöldséges gyümölcsös füves betonos tyúkos kertünk van, simán kint van/volt ÓRÁKAT. Főleg mikor kismotorral száguldozott az enyhén lejtős betonos részen.
2,5 éves, bölcsiben is egész délelőtt kint vannak jó időben és nem feltétlen egymással játszanak!
Ja, hanem a padon ülnek és akkor pattannak fel, ha valamelyik gyerek sír. Ugyanaz, ráadásul kisebb esélye van, hogy baj lesz, ha nem 10 másikkal van összeeresztve az udvaron, nincs lökdösődés, nem esik le a csúszdáról, nem szorul ki a kisházból, nem veszekednek a labdán.
Nagyon simán elvan a gyerek kint, ha biztonságos az udvar és nincsenek random fűnyírók meg tüskebokrok, amíg anyuka bent házimunkázik és hallgatja a gyereket, néha kikukkant, vagy épp szoptat. Simán lehet kint is szoptatni amúgy a saját udvarodon, attól még látsz gondolom és nem rejtegeted a dolgot a 2,5 éves elől. Tök laza az egész, átlag gyerek önállóan közlekedik a saját udvarukon 2,5 évesen, ha az udvar biztonságos, olyan, mint egy nagy járóka, max attól lesz baja, ha megcsípi egy random darázs.
Mivel úgy sem engedheted meg magadnak a gyerekeket azért add be őket a zaciba.
Probléma megoldva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!