Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nem tipikus a családja,...

Akinek nem tipikus a családja, az mit csinált, mikor a gyereknek családfát kellett rajzolnia?

Figyelt kérdés

Pl már az elején nem megy, mert hiányzik az egyik szülő.. Vagy mozaik család, és anyukájának új párja is felkerülne hármasban a szülős részre.. Vagy mindkét szülőjének van új párja, és azoknak gyerekei.. Vagy mondjuk leszbikus pár neveli, és hiányzik az apa rész, anyából meg kettő van. Vagy örökbe fogadták, vagy a nagymama neveli? Vagy ha az anyja nincs jóban a rokonsággal és tudja, hogy van neki nagymamája, de nem ismeri, mert távol él és nincsenek jóban! Vagy akinek meghalt az egy szülője, vagy esetleg összesen hárman vannak gyerekkel, és nincsenek élő rokonaik!

Hogyan oldjátok meg ezt az iskolai feladatot? Mit mondtok a gyereknek? Nálunk úgy nézne ki, hogy az én oldalamon van pár ág, de nem akarom, hogy mindet felrajzolja(mert van féltesóm, akit pl nem is ismerek, meg most született egy új a hatvanas apám fiatal párjától.. , nincs új párom és apa nincs képben, szóval az egyik oldal teljesen hiányzik a fánál.

Ez egy borzalmas feladat szerintem és biztos nem csak nálunk van ilyen.. hogy oldjátok meg? Plusz olyan hülyeség, hogy "fának" kell hívni és rajzolni, most úgy fogja érezni, hogy az ő fája "csonka", eddig pedig nem volt benne ilyen érzés, mert a mi családunk ilyen és így jó, meg sokféle családot ismer, szóval nem volt gond. Most meg hamarosan jön az első ilyen, hogy az iskolai rend szerint ez így nem oké..

Azok akik szerint a válás nincs rendben, meg házasságon kívül született gyerek zabigyerek, vagy, hogy a családba férfi meg nő kell mindenáron, meg egyéb elavult dologban hisz, ne válaszoljon, őket nem érinti a kérdés.

Gondolkoztam rajta, hogy egyszerűen kiveszem arra a pár napra. Esetleg arra, hogy a lap szélére csinálja a törzsét, és teledíszitjük csodálatosan(én is segítek), hogy extra szép legyen, mintha fújná a szél oldalra.. Nálatok milyen volt?

2021. szept. 15. 12:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
64%

19!

Marhára mind3gy, higy szerinted mi és ki fér bele, mi nem. A csaladfa a felmenő, lemenő és oldalági rokonokat jeleniti meg. Közé nincs ahhoz, hogy szereted e az adott embert, vagy van e vele kapcsolatod.

2021. szept. 15. 12:52
 22/35 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ti keveritek azzal amikor az emberek a rokoni szálakat rajzolják rá a felmenőkkel egészen az ük ük ük nagyszülőkig

Ezt hívják családfának.

2021. szept. 15. 13:00
 23/35 anonim ***** válasza:
79%
Gyengébbek kedvéért: A családfán ábrázoljuk az ősök illetve utódok közötti kapcsolatokat, azaz a családfa a származástan (genealógia) tudományának eredményeit bemutató egyik fontos eszköz.
2021. szept. 15. 13:01
 24/35 anonim ***** válasza:
72%
Ugye jársz pszichológushoz, kérdező? Mert nagyon nem vagy rendben, ha szégyelled a létező családodat! És nagyon nem vagy képben sem, ha azt hiszed, hogy másoké olyan, ahogy az anyaszentegyház előírta.
2021. szept. 15. 13:03
 25/35 babyboom567 ***** válasza:
37%

Kedves Kérdező!

Én a következőt csinálnám a helyedben.

Elmagyaráznám a gyereknek, hogy a felnőttes családfán a vérségi család van rajta,minden vérrokon,mert mindenkinek van anyukája és apukája.PONT.

Aztán elmondanám, hogy rengeteg féle család van,pl amilyen a miénk is,a szeretteinkkel.És kérdezd meg, hogy ő milyennek akarja megrajzolni.

Ne bonyolítsd túl.

Bár én azt érzem, hogy itt valami titok van,pl nem ismeri a gyerek az apját,vagy az apa sem tud róla, vagy a családodban van valami szerinted vállalhatatlan gond.

2021. szept. 15. 13:07
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Dögöljek meg, de én még mindig nem értem a problémádat. Ha a gyerek nem ismeri az apját, akkor a fának egy "fő ága" lesz, ahol te vagy, aztán mehet tovább a nagyszülőkkel, dédszülőkkel, nagynénikkel/nagybácsikkal meg azzal, aki még akad.

Nem kell ezt ennyire túlragozni.

Vagy úgy gondolod, hogy enélkül a feladat nélkül a gyereked osztálytársainak 8 év alatt nem fog fektűnni, hogy a gyerekednek nincs képben az apja? ...nem mintha ez manapság olyan ritka vagy a gyerek számára szégyelnivaló lenne.

Amit írsz példának: igen, az illető rátette a beteg testvérét, mert attól még a rokona, szeretheti, fontos lehet számára. Ha nem akarja, hogy tudjanak róla, akkor egyszerűen nem tünteti fel. De ő valószínűleg nem szégyelte ezt a szitut, mert amúgy semmi szégyelnivaló nincs benne.

2021. szept. 15. 13:13
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi de nálam ez b@szta ki a biztit. "kiveszem arra a pár napra". Más problémák felmerülésénél is ezt csinálod vele? Ne arra tanítsd, hogy meneküljön a problémás helyzetek elől, hanem, hogy nézzen szembe vele. Ezt azt egész családfa dolgot te aggódod túl, de nagyon.
2021. szept. 15. 13:48
 28/35 A kérdező kommentje:

Nyilván nem ismeri az apját, le van írva. Azt tudja, hogy a bácsival, akit szerettem azt beszéltük meg, hogy mi(én és a gyerek) leszünk egy család, ő ennek nem része. Ez a valóság is, azt leszámítva, hogy az apja nem akart ennek a családnak a része lenni, mert nem akar apáskodni, nem is fizet gyt, meg semmi. Nem szégyellem, szerintem jó döntés volt, de az a sok szánakozás és kitalált random dolgok random emebrektől, amiket kaptam nevetséges, és megkímélném ettől a gyereket, hogy amíg túl kicsi, addig ne kelljen idiótákkal foglalkoznia, esetleg tapintatlan gyerekekkel sem. A mi családunknak nem része az apa. Sok családnak nem része bizonyos szülő, ők vár szerint apák csak, igazából sokat nem tettek hozzá semmihez.. nem doktorit csinál a gyerek, alsós feladatot. Igen, szégyellem, hogy a 60as apám a lánya korabeli csajjal gyerekeket gyárt, apámat úgy cakumpakk szégyellem és nem is tartjuk a kapcsolatot, csak mikor muszáj. A féltestvérem a másik random fiatal csajtól, akit felcsinált nem is ismerem, ő sem tartja vele a kapcsolatot. Nagyon rossz embernek tartom több dolga miatt, nem része a családnak, vérrokon ő is, már kiskorom óta.. Nagyon rossz érzés, hogy rá kell hivatkoznom "apaként". Inkább ne kellene semmit mondanom. Jártam terápiára is azért, amiket csinált, nem segített, ez van, tartjuk a távolságot.

Azt hiszem azok lesznek rajta, akiket a gyerek ismer és akik fontosak, elvégre egy A4es lapra kell dolgozni, az max nagyszülőkig megy hátra és a fa igenis oldalra fog dőlni, mintha fújná a szél és segítek benne, ahogy minden háziját átnézem, segítek és velem írja. Ő megcsinálja, én meg segítek dekorálni meg ötletekkel.

Nevetséges, ha azt hiszitek egy másodikostól tudományos dolgokat kérnek, a rajz a lényeg, meg hogy tudja a rokoni fokozatok nevét.

Az érzékenyítés akkor megy, ha van, aki vezeti. Nálunk nem volt a tanár a helyzet magaslatán, a gyerek tanítója sem alkalmas erre a feladatra, úgy beépíteni a dolgokat, hogy ne sajnálkozzanak rajta, hanem természetesnek vegyék. Ahogy az értelmi sérült tesónál sem ment, gyerekem osztályában sem menne ezzel a felállással. Nem szégyelli, tök lazán közli másokkal, hogy nálunk csak anya van. Engem sem zavar, a sok idióta ember zavar, akik nem csak ebben idióták, a van sapka, nincs sapka dolog több területen előjött a gyereknevelés során is!

Az érzékenyítés otthon kezdődik a magánélet meg magánélet. Attól, hogy nem teregeted ki, még normális vagy és simán lehetsz érzékeny máséra. Másik osztálytárs siketnéma tesóját ismertük egyébként, mert ő velük élt, és vele sem voltunk rendesek.. mert a szüleink kirekesztőek voltak, én meg túl kicsi ahhoz, hogy ezt tudjam. A mi családunkra ez nem jellemző, a gyerekemnek minden fajta ismerőse/barátja van, és fel sem fogja, mi baj van mondjuk a sötétebb bőrű gyerektársaival, mikor random ismerősöm beszólt, hogy ő mulat.

Nem az én gyerekem magánélete kiteregetése árán fogom érzékenyíteni azokat, akik nem képesek nyitottan(normálisan) gondolkozni, és sokszor ez nem is megy akkor sem, ha próbálkozik az ember, mert a másik mást tart fontosnak. Ezért is kértem , hogy szélsőségesek(csak bizonyos család van rendben--ez szélsőséges nézet) ne írjanak.

2021. szept. 15. 13:50
 29/35 anonim ***** válasza:
60%
Ezek után sem értem mi akkora probléma azon a fán. Leírja a gyerek hogy Kovács János apa, aztan annyi. A másik oldalra meg a te családodat. Semmi magánélet kiteregetés nincs ebben. A másodikodnak nagy eséllyel nem kell a születési dátumokat feltüntetnie, ergo nem fog látszani, hogy apád barátnője 24 vagy 44 éves, de amúgy se érdekli a kutyát se rajtad kívül.
2021. szept. 15. 13:57
 30/35 anonim ***** válasza:
aki a 22-t lehúzta, azok szerint mi a családfa? :D
2021. szept. 15. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!