Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nem tipikus a családja,...

Akinek nem tipikus a családja, az mit csinált, mikor a gyereknek családfát kellett rajzolnia?

Figyelt kérdés

Pl már az elején nem megy, mert hiányzik az egyik szülő.. Vagy mozaik család, és anyukájának új párja is felkerülne hármasban a szülős részre.. Vagy mindkét szülőjének van új párja, és azoknak gyerekei.. Vagy mondjuk leszbikus pár neveli, és hiányzik az apa rész, anyából meg kettő van. Vagy örökbe fogadták, vagy a nagymama neveli? Vagy ha az anyja nincs jóban a rokonsággal és tudja, hogy van neki nagymamája, de nem ismeri, mert távol él és nincsenek jóban! Vagy akinek meghalt az egy szülője, vagy esetleg összesen hárman vannak gyerekkel, és nincsenek élő rokonaik!

Hogyan oldjátok meg ezt az iskolai feladatot? Mit mondtok a gyereknek? Nálunk úgy nézne ki, hogy az én oldalamon van pár ág, de nem akarom, hogy mindet felrajzolja(mert van féltesóm, akit pl nem is ismerek, meg most született egy új a hatvanas apám fiatal párjától.. , nincs új párom és apa nincs képben, szóval az egyik oldal teljesen hiányzik a fánál.

Ez egy borzalmas feladat szerintem és biztos nem csak nálunk van ilyen.. hogy oldjátok meg? Plusz olyan hülyeség, hogy "fának" kell hívni és rajzolni, most úgy fogja érezni, hogy az ő fája "csonka", eddig pedig nem volt benne ilyen érzés, mert a mi családunk ilyen és így jó, meg sokféle családot ismer, szóval nem volt gond. Most meg hamarosan jön az első ilyen, hogy az iskolai rend szerint ez így nem oké..

Azok akik szerint a válás nincs rendben, meg házasságon kívül született gyerek zabigyerek, vagy, hogy a családba férfi meg nő kell mindenáron, meg egyéb elavult dologban hisz, ne válaszoljon, őket nem érinti a kérdés.

Gondolkoztam rajta, hogy egyszerűen kiveszem arra a pár napra. Esetleg arra, hogy a lap szélére csinálja a törzsét, és teledíszitjük csodálatosan(én is segítek), hogy extra szép legyen, mintha fújná a szél oldalra.. Nálatok milyen volt?

2021. szept. 15. 12:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
73%
Attól hogy nem ismeri, még van apja.
2021. szept. 15. 12:26
 12/35 A kérdező kommentje:

Beszéltünk róla(kiskora óta), mikor felmerült, meg többször mondtam, hogy nálunk csak anyuka van, így vagyunk egy család, ezt beszéltük meg a bácsival, aki anya régi szerelme, hogy mi csak ketten leszünk egy család, nem tabu és tök rendben van, de mások előtt kiállni, biztos fog kérdéseket kapni, de már ott bukik a dolog, hogy rajzolja a fát, hogy az egyik fele ne üres legyen, mintha hiány lenne, holott nincs, van sok rokona, akik szeretik, foglalkoznak vele.

A több fa összefonódva nem rossz ötlet, csak nálunk nem tudom, hogy valósítsuk meg, mert akkor felfelé nem fog tudni terjeszkedni, plusz a gyerek van a fa törzsnél legközelebb.. esetleg ha lenne párom, akkor tudnám így elképzelni, de nincs elég ember egy fára sem, nemhogy kettőre..

Attól, hogy valamit elfogadok, még nem akarom megosztani a kollégákkal, kiállni és bizalmasan mesélni róla és bemutatni a magánéletem, meg hagyni, had kérdezgessenek.. Egyszerűen nem vagyunk olyan viszonyban, a gyerekem is a barátaival oszt meg fontos dolgokat, nem kell akárki véleményét, hallgatnia és nem kell akárkinek tudnia a dolgairól szerintem. Ha tipikus család lenne, akkor sem kellene szerintem, de így, hogy lesz akinek fix elképzelése van és nincsenek is jóban, meg pláne nem oké.

Én pl emlékszem, hogy volt egy fiú az osztályomban, akinek a testvére otthonban élt, értelmileg sérült volt és mint később megtudtam, autista is(csodálkoztunk, mert sosem láttuk, erre ott volt a családfán és biztos rossz volt neki, kérdezgettük, de annak idején nem volt bennem túl sok empátia.. ) Nem hiszem, hogy ránk tartozott volna, sosem játszottam vele, azt se tudtam van e macskája vagy ilyesmi, egyszerűen nem voltunk ilyen viszonyban. Meg emlékszem volt, hogy egy fiú fáján összesen 3 fotó volt csak, a sajátja meg a szüleié, és azt hittem lusta, de már egész mást gondolok.. Szóval ez nem olyan szerintem, amiről beszélnie kellene sima osztálytársak előtt iskolai feladatként.

Már a "rajzold le a szobádat felülnézetből, készíts alaprajzot" is necces volt ilyen szempontból, mondjuk nem nálunk, de szerintem ezek a feladatok egyszerűen nem etikusak.. Most aki egy légtérben alszik a szüleivel, meg a két tesójával, az mit csináljon?

2021. szept. 15. 12:27
 13/35 anonim ***** válasza:
70%
És akinek spermadonor az apja? Vagy egy részeg egyéjszakás kapcsolatból született és az anya a nevét se tudja? Ne adj isten megerőszakolták az anyát?
2021. szept. 15. 12:28
 14/35 anonim ***** válasza:
64%

ne haragudj, de a családfa nem fonódik meg nem fújja a szél meg fittyfene.

Van apja, vannak/voltak nagyszülei.

Senkit nem érdekel, vele él vagy nem vele él, ez nem erről szól.

2021. szept. 15. 12:34
 15/35 anonim ***** válasza:
72%

13!

Akkor is van apja, bakker. Könyörgöm egy iskolai feladatról van szó. Mi olyan őrülten bonyolult abban, hogy rajzol egy fát és az apa oldalán max az apa neve szerepel? Nem ő lesz az egyetlen, akinél nincs másik szülő.

Az én gyerekemnek az óvodában volt anno feladat családi fényképeket vinni. Nos, nálunk apuka a terhesség alatt lelepett, így a családi fotó az ő oldaláról egy közös kép volt velem. És? A gyerek közölt e, apa nem el velünk, nincs több képünk. Enyni.

2021. szept. 15. 12:35
 16/35 anonim ***** válasza:
43%

"Már a "rajzold le a szobádat felülnézetből, készíts alaprajzot" is necces volt ilyen szempontból, mondjuk nem nálunk, de szerintem ezek a feladatok egyszerűen nem etikusak.. Most aki egy légtérben alszik a szüleivel, meg a két tesójával, az mit csináljon?"

T3 valóban felnőtt vagy? A rajzold le a szobád feladatnál aki együtt lakik a testvérével az a közös szobát rajzolja le. De szerintem tanítónéni csillagos ötöst adna egy olyan rajzra, aminek a címe "Ilyen lenne a saját szobám, ha lenne" volna és ami a gyerek alom szobáját ábrázolja.

2021. szept. 15. 12:37
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező! Szerinted nem tartozott rátok más nyomora meg autista testvére, de már a kerdesedben arról vagdalkozol hogy a bigott válás - ellenesek kimeljenek.

A tolerancia azért nincs meg mert mindenki a tokeletest teszi az ablakba hogy fujjolhasson a többire aki nála is nyomorultabb.

Lehet onerzeteskedni hogy minek ezek a feladatok de a nagy erzekenykedessel afféle haladunk hogy semmit nem tudunk egymasrol ilyen mudiszkreciot tettetve mert igazából rohadtul csak magunkkal szemben várjuk a toleranciát.

2021. szept. 15. 12:42
 18/35 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, két éves koromban meghalt az anyukám, de eszembe nem jutna őt emiatt lehagyni a családfáról.
2021. szept. 15. 12:45
 19/35 anonim ***** válasza:
51%
Én nem értem miért támadja mindenki a kérdezőt. CSALÁDfa szerepel a feladatban, értitek a szót? Nálam pl a CSALÁD fogalmába nem fér bele az olyan apa aki még sose látta a gyerekét és nem is érdekli. Meg csak a gyereket is összezavarná vele a kérdező,hogy jé apa is a családom része,de akkor hol van? Az a család akik szeretik egymást, összetartoznak. Szerintem ti keveritek azzal amikor az emberek a rokoni szálakat rajzolják rá a felmenőkkel egészen az ük ük ük nagyszülőkig
2021. szept. 15. 12:49
 20/35 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy te szégyenled a családodat? Azt hogy megtartottad a gyereket az apja nélkül? Vagy miért elől ennyire tultolninezt az egészet? Az egyetlen, amit elérsz veke az az, hogy a gyereked szégyellni fogja magát miatta. Miattad.

" Gondolkoztam rajta, hogy egyszerűen kiveszem arra a pár napra."

Minden alkalommal, amikor családdal kapcsolatos "problema" merül fel, ez lesz a megoldás a szembenézés helyett?

"Esetleg arra, hogy a lap szélére csinálja a törzsét, és teledíszitjük csodálatosan(én is segítek), hogy extra szép legyen, mintha fújná a szél oldalra.. "

Neki kell megcsinálnia. Neked nem kell segíteni benne.

2021. szept. 15. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!