Nyilvános hisztit, hogy kezeljem?
Ahogy eddig is! Szerintem jòl csinalod, maradj is következetes.
Azt èrze., attòl fèlsz, mit mondanak màsok, ha igy hisztizik a gyereked, ezèrt te sem tudsz ùgy reagàlni, nyugodt maradni, mintha otthon tennè.
De nem gondolnak semmit àltalàban, akinek gyereke van, tudja milyen :)
Lányom három éves volt, éppen nyaraltunk. Bementünk egy boltba, de vállalhatatlan volt a viselkedése, pedig tudta már akkor is, hogy nem tűröm a hisztit. Azonnal kimentünk, a bolt mellett volt egy ilyen sövényes, kihaltabb rész, aminek volt egy sarka, szóval ott küldtem sarokba (nálunk sarok a bünti). Senki nem látott minket, ott kihisztizte magát, de sokáig megmaradt benne, hogy ilyenre képes voltam, azóta sohasem volt hiszti a boltban. Mindig segít és szót fogad, nem hisztizik, nem követel.
Nyilván nem kell ezt követni, csak egy példa volt. Olyan is volt, hogy a földre vágta magát. Előtte sose csinált ilyet, más gyerektől láthatta. Csak néztem rá, és nekiálltam rejtvényt fejteni, pár perc múlva abbahagyta.
A kérdéses esetben azonnal hazamennénk a játszóról, és menne is be a sarokba. Ha megnyugodott, akkor pedig megbeszélnénk, hol volt a hiba a viselkedésében. A ‘haragom’ mindig csak addig tart, amíg a sarokban van, utána megbeszéljük, és megy minden tovább, mint előtte.
Soha nem szabad engedned a hisztinek. Nehéz és fárasztó, de te vagy a főnök, te mondod meg, mi legyen. Ha kitartó vagy, egy idő után biztos lesz eredménye.
Ilyenkor rádióba olyan sms-eket küldtek; hogy
Ilyenkor az anyuka is elkezdte magát a földhöz verni, hisztizni, amitől a gyerek annyira meglepődött, hogy kizökkent az ő saját hisztijéből, és így abbahagyta ezáltal.
Anyukám nővéremmel csinálta ezt de még mindig emlékszik rá pedig mar 25 éves
Boltban voltak, nem kapta meg a játékát, földhöz vágta magát és sírt (első és utolsó alkalom)
Anya elsétált a pénztár fele és megbújt a sor végén, figyelte ahogy a nővérem észreveszi hogy a figyelem amit a hisztivel akart megszerezni nincs jelen, felkelt, leporolta magát és elkezdte keresni anyát
Én mondjuk még elég fiatal és tapasztalatlan vagyok, de ha egy gyerek sír azért sír mert figyelmet/valami mást akar
Ha megkapja, a kis okos feje rájön hogy ez működik, és újra és újra hisztizni fog
Jól csinálod ha szabályokat állítasz fel, tartsd is magad hozzájuk, és előbb utóbb abbahagyja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!