Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mondod a gyereknek a...

Hogy mondod a gyereknek a pénz kérdést?

Figyelt kérdés

"pénzem" vagy "pénzünk"

Mikor elmentek valahova és mondjuk nincs több apró a tárcádban játékra, akkor azt mondod, hogy nincs több pénzem, nem tudok adni, vagy azt mondod, hogy elfogyott a pénzünk?

Az ő pénze is a te/ti pénzetek? Hogy adjátok elő neki az egészet?

2021. szept. 5. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Nem szoktam sehogy sem mondani, nem veszünk felesleges kacatokat. Ha normális helyzetben nincs pénz valamire, akkor “pénzünk”.
2021. szept. 5. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy mondanám, hogy nincs rá pénz - személyrag nélkül.
2021. szept. 5. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Nincs rá pénzem. Ennyi. A pénz az enyém, nem az övé.
2021. szept. 5. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Pénzem. A pénz nem az övé, nyilván.
2021. szept. 5. 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk helyzetfüggő. Ha nagyobb dologról van szó, amit nem engedhetünk meg magunknak, pl nagyobb ház, drágább kocsi, akkor nincs rá pénzünk. De ha apróság, pl múltkor edzés után akart chipset venni, nem lehetett ott kártyával fizetni, de nem volt nálam kp, akkor azt mondom nincs pénzem. Ez nálam azt jelenti, hogy éppen akkor nincs nálam pénz. De attól még van pénzünk. Lehet, hogy bonyolultan hangzik, de nálam így különül el.
2021. szept. 5. 18:00
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Pénzem, nyilván, hiszen az enyém. Amit ô kapott és ott van a malacperselyében, az meg az övé. Ha elhozza magával, akkor arra úgy hivatkozom, hogy "pénzed".
2021. szept. 6. 03:55
 7/7 Emma6 ***** válasza:
Pénzünk mert nem vagyok irigy
2021. szept. 10. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!