Zsebpénz egy 12 és egy 9 éves gyereknek?
kérdés, hogy mire szeretné költeni, talán az lehet a legnagyobb gond, ha "hülyeségre" megy el.
De 1-2 ezret nyugodtan adj nekik.
9 évesnek minek???
12 évesnek, ha minden más fizetve van (kaja, telefon, iskolai kiadások,...), na akkor heti 1000. max.
(De majd mindjárt jön valaki, aki leírja, hogy ő havi 350.000 forintot ad, hogy megtanulja a pénz kezelését.)
Én tizenévesnek (13) adok elég sokat..
9 évesnek még felesleges, de a 12-nek lassan lehet.
“Illik adni” meg “olyan jó gyerek” mivan??? :D
Ezek milyen feltételek? Kétlem, hogy illik-nem illikhez kéne ezt kötni. Ha akarsz adni és megteheted, akkor adsz, ha nem, akkor nem.
Én úgy gondolom, hogy 9 èvesen is lehet olyan, amire szívesen gyűjt. Én iskolakezdéskor kezdtem el adni, minden hétfőn egy megbeszélt összeget (nem emlékszem pontosan, talán 1500Ft-ot) költhetett az iskolabüfèben, vagy vásárláskor, amikor elvittük magunkkal, gyűjtögethette is, ha valami nagyobb dolgot akart. Igazából szerintem egy 9 éves meg egy 12 éves is ugyan ezekre költené (sulibüfé, édesség...) ilyen téren nincs különbség a kèt életkor között.
Havonta annyi*ezret kap, ahanyadik osztályba jár. Jelenleg harmadikos. Oviban is kapott már, bár jelenleg ez inkább amolyan megtakarítás. Számlára megy, és megbeszéltük, hogy majd olyan dolgok lehetnek belőle, amikre mi nem tudunk/akarunk áldozni, mert drágák, de neki fontos. Ilyen pl egy jó (!) bicikli, ami ugye százezres nagyságrend. Vagy majd egy számítógép/laptop, ha szükséges. Esetleg majd a jogosítvány... Ilyesmik.
Persze van készpénze is, de ezek általában az ünnepekre kapott összegek, és ezt is egy idő után kéri, hogy tegyem a számlájára.
9 éves, semmire, de SEMMIRE nincs szüksége, olyanra, amit mi ne vennénk meg neki. Nem kap meg mindent/bármit, de ugye az nem is kell (pl naponta a büféből péksüti, chips, üdítő, vagy telefon, mindenféle divat-szirszar, de nyilván nem ridegtartással neveljük ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!