Flectort kaphat?

Figyelt kérdés

9 éves fiamnak nagyon fáj a foga. Csak Nurofen vN itthon nem ért neki semmit. 9tol rendel a dokinak. Nagyon szenved.

Szerintetek kaphat Flector port? Csak épp az ujjam véget dugom be a zacskóba, lenyalja.

Betegtajekoztato szerint 15 év alatti nem kaphatna.

2021. aug. 30. 04:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz mintaanyának lenni, hogy az ember ne mérgezze felelôtlenül a gyerekét 🤦🏼‍♀️

Azt tudod, hogy a “sima” paracetamol is annyira roncsolja a májat, hogy gyerekek halnak meg akut májelégtelenségben a túladagolás miatt?

Az még csak nem is vényköteles, amit meg te akarsz adni a gyereknek, kifejezetten tilos!

Nem vagy ép...

Ha már sikerült megmérgezned, ajánlom a Heim Pál toxikológiáját.

2021. aug. 30. 08:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha attól lesz valaki minta anya, hogy nem ad olyan gyógyszert a gyerekének, ami nem neki való, akkor igen, minta anya vagyok.
2021. aug. 30. 08:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehetne adni 9 évesnek, rajta lenne az adagolás. Borogassátok hideggel, és esetleg inkább adj még neki olyan gyógyszert, amit szedhet, azaz Nurofent.
2021. aug. 30. 08:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez mitől mintaanyaság és mitől nevetséges? Ha olyan gyógyszert adsz, amit nem kaphat vagy életkora miatt vagy nem szabad keverni a másikkal, akkor gyógyszermérgezést kaphat a gyerek, az meg pláne nem hiányzik.

Anonim fórumon meg bárki bármit állíthat magáról. (Nekem gyógyszerész az egyik rokonom, ráadásul sokgyerekes anyuka, akit szoktam faggatni ilyesmikről, de pl. őt sem hívogatom éjfélkor.)

Ha nagyon rossz a helyzet, akkor meg muszáj beülni mittudomén egy taxiba, ha nincs se autó, se más, és elmenni az ügyeletre, hogy ellássák vagy az ügyeletes gyógyszertárba. Nekünk is volt már ilyen sajnos, legutóbb másik városban való nyaralás közben. Hát én sem repestem az örömtől, sokba is került, de ez van.

2021. aug. 30. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!