Anyukám elrontotta a lányomat, mit tudnék tenni?
3 napig ő vigyázott a lassan 3 éves lányunkra. Mondtam neki előtte, hogy evés terén nagyon akaratos, de ne engedjen neki, erőszakolja bele a normális kaját ha máshogy nem megy. Egy napig bírta, utána feladta. A következő napokban túrórudin, kekszen, chipszen, meg hasonló édességeken élt, mert nem volt hajlandó mást megenni. Ezzel viszont még rosszabbá vált a helyzet. Tegnap délben hoztam haza, azóta nem volt hajlandó megenni semmit. Úgy 15 féle étel szokott lenni itthon, aminek úgy a 2/3-át megeszi ha nem kap édességet. Most viszont egyiket sem akarja. Főztem már 4 féle ételt tegnap óta, egyiket sem hajlandó megenni. Már tudja ő is, hogy éhes, mert mondja hogy fáj a hasa. De nem eszik meg semmit. Mivel nagyon szenvedett ezért adtam neki egy túrórudit, amit 10 másodperc alatt be is falt.
Ilyenkor mit lehet tenni? Várjam meg, mígy annyira megéhezik, hogy enni fog újra normális kaját? Vagy kezdjem el én is ilyen szarokkal etetni és bízzak abban, hogy hamar kinövi?
Én annó kidobtam minden ilyet itthonról.
Ameddig nem evett normális kaját, addig nem volt itthon (nehogy megenyhüljek)
Nem nem engedek az ilyen viselkedésnek.
Megtanulta h amit a mamánál lehet azt itthon nem biztos.
Semmi nasit nem tartottam itthon.
Ha evett rendesen lehetett arról szó h elsétáltunk a boltba és vettem 1 valamit amit választ. De ez sem rendszeresen. Ne azért egyen h utána nasizhasson.
Nálunk ez bejött. Már 7 éves. Lehet itthon nasi, mert tudja h elóször ebéd van. Tudja h hol tartjuk. Ha akar délutá ki is szolgálhatja magát. (szokta is)
Tud mértéket tartani is.
Egyszerűen nem adok választási lehetőséget.
Ez a reggeli/ebéd, eszünk.
Nyilván figyelembe veszem,hogy ha valamit egyáltalán nem szeret,sosem eszi meg, akkor azt nem erőltetem.
Rágcsa meg normális keretek között néha belefér, de semmiképpen nem főétkezés helyett.
Nincs választás. Hidd el, nem fog éhen halni.
Viszont ha kínálod rendes kajával, és tudja, hogy van otthon édesség akkor hülye lenne nem az utóbbit kérni. Nagyon sok ilyen van. Egy ismerősöm is ugyan azt csinálja, inkáb tömi édességgel az elhízott gyerekét, mert szegény annyira nem eszik semmi mást, hogy már 3 évesen kövér... Mondtam neki is, semmi, még csak a szekrénybe se legyen. De jöt a hápogás... Akkor ne csodálkozzon, hogy csak a csoki...
Bocsi, elkalandoztam. Szóval áldozd fel magad, amíg nem figyel egyél meg mindent, ami a hűtőbe való édesség, a többot meg dugd el máshová. Ha kéri, mutasd meg, NINCS! Hidd el, megfogja enni a rendes ételt, ha nem lesz más.
Teli asztal előtt még nem halt éhen a gyerek.
Tarts ki, enni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!