Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet átszoktatni az...

Hogyan lehet átszoktatni az önálló elalvásra egy gyermeket?

Figyelt kérdés

13 hónapos kisfiamat szeretném akár most, akár a későbbiekben, az önálló elalvásra "tanítani".

Hogyan lehetne ezt kivitelezni?

Jelenleg kézben, gyenge ringatással és éneklés mellett alszik el, aminek minden pillanatát imádom. A legjobb érzés mikor a nyakamba borul.

De szeretném lassan, hogy egyedül is el tudjon aludni. Amikor eljön a bölcsis, ovis időszak, könnyebben elaludjon magától.

Valakinek van bevállt praktikája?

Tudom, ami egyik gyereknél igen, az a másiknál nem biztos. De mégis szívesen olvasnám, kinek, hogy sikerült, ha sikerült... :)

2021. aug. 27. 22:59
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Azt én is szívesen olvasnám, nekem a 1,5 éves fiam alszik el pont így. Lassan megrokkanok. 😅
2021. aug. 27. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Rgyedül nevelem a gyerekem, mert meghaltaz anyja fiatalon. Ha cseráljük a pelenkát rendszeresen és kap tejet, általában elalszik. 13 hónaposan korai rászoktatni a lefekvésre.
2021. aug. 28. 00:04
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Lehet le leszek pontozva, de ezzel vagy elkéstél, vagy korai a dolog. Szerintem az elején kellett volna ehez szoktatni. Mostmár rendesen öntudatánál van a gyermek. Megszokta, fel is fogja, hogy ez az alvási rituálé. Nem lelombozni akarlak, meg leszólni sem, ne érts félre. Szerintem nagyon gyengéden, lassan próbálkozz ezzel. Maradjon el először csak az ének, csak ringasd. Utána, csak fogd kezedbe, rakd le az ágyába, de paskold, vagy simizd, ha igényli

Szerintem ilyen korban ez egy picit hosszabb folyamat lesz. Remélem menni fog, mint a karikacsapás. Lehet tökre könnyen megy majd, ha meg nehezebben, türelem! :)

2021. aug. 28. 01:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem ragaszkodom hozzá, hogy most azonnal aludjon el egyedül. Nincs időhöz kötve, inkább úgy mondanám, hogy lassan szeretnék próbálkozni, hogy mennyire menne ez az elalvás dolog. Azt is tudom, hogy hosszabb folyamat lesz.

Az elején fekve, cicin aludt el. Utána már csak simogatva és éneklés közben, utána jött a kézben altatás amikor már külön ágyat kapott. Nekünk mindegyik időszak könnyű volt, hamar átállt az altatásokra. Lehet könnyen fog majd menni, de lehet, hogy nem. :)

Ha éjjel felkel, magyaráz, de visszaalszik magától. Sírni nem szokott, ha igen akkor megyek.

Meglátjuk, majd hogy alakul idővel. :)

2021. aug. 28. 07:49
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
Csomó gyerek így alszik el otthon, aztán a bölcsiben meg lefekszik és alszik, kész. Más környezet. Nem értem ezt a hülyeséget, hogy leszóljuk, aki ringatja a gyerekét. Nagyon jól csinálod, ha mindkettőtöknek jó, bölcsi miatt nem kell abbahagyni.
2021. aug. 28. 08:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Az a titka, hogy még ébren, de már lenyugodott állapotban kell betenni az ágyba. Ringasd és énekelj neki. Amikor már csukódnak a szemei tedd be az ágyba, de folytasd az éneklést és simogasd, hogy maradjon a testkontaktus. Ha sír, vedd ki, de következő alkalommal is ébren tedd az ágyba.

Az első pár napon hosszú lesz az elalvás, de stresszmentesen a gyereknek és neked is megmarad a derekad.

2021. aug. 28. 10:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!