Ez ilyenkor normális 3éves kor körül, vagy elrontottam valamit de nagyon?
Kötődő nevelés 1. - A világ legjobban várt babái, akik most megőrjítenek
Kérlek ne ijesszen meg a kötődő nevelés kifejezés, csak arról van szó, hogy egy másik utat mutat be, ahol nem ordítozunk nap mint nap a gyerekkel és nem rángatjuk, pofozzuk és verjük.
Elmagyarázza hogyan működik a gyermekek agya biológiai szempontból, és milyen életkori sajátosságot vannak, és ezeket hogyan lehet a lehető legkíméletesebb módon lereagálni.
Ez a dackorszak, az akarat korszaka egyszer elmúlik, de nem mindegy h milyen hangulatban telik az egész. Ordítozással, szidással, veréssel vagy nyugodt átvészeléssel.
A lényeg amit leír a könyv, hogy ez egy ilyen korszak, ami sok gyereknél teljesen normális és az érés folyamatához hozzátartozik.
Magad is látod, hogy az erőszak nem fogja megszűntetni a problémát.
Nagyon egyszerűen az a lényeg, hogy a szülő megértéssel forduljon a gyerekhez amikor az teljesen kiborul és segítse őt abban h lenyugodjon (mivel látod h a bántástól nem tud lenyugodni).
Szerintem megér a könyv egy próbát, ha a verés és az ordítás nem használ.
Nem azt írja a könyv h meg kell engedni neki amiért hisztizik, pont azt írja h semmiképp ne engedjünk a hisztinek.
Csak ne szidjuk a gyereket, mint a bokrot :D ha hisztizik amiért tízóraizni kell, hanem várjuk meg nyugodtan amíg abbahagyja és utána ültessük az asztalhoz (vagy ültessük oda és szidás nélkül várjuk ki amíg vége lesz).
De ír olyat is h ha van rá idő, akkor várjunk egy kicsit, hogy a gyerek magától teljesíthesse az utasítást (pl. Várjunk még pár percet mert iszonyú fontos még megkeresni annak a kockának a helyét tízórai előtt).
Ha az írásomból az jött le h rá kell hagyni a gyerekre amit akar, akkor bocsánat, ez elég komplex téma, nem lehet pár mondatban összefoglalni.
De ha már tényleg nem jutsz sehova, vedd meg a könyvet, nem drága és lehet h pár helyzetben tényleg segíteni fog.
Örülj neki, hogy csak 3 évesen ilyen. Tesóm gyereke még nincs másfél, de már most tud üvölteni, mint a sakál, és velük élek...van, hogy fél órán át üvölt. Egyébként nem hiszem, hogy te rontottál volna el valamit, dackorszak kb minden gyereknél van. Nem szabad engedni a hisztinek és kész, idővel csak leszokik róla. Van olyan módszer is, hogy ahány éves, annyi percre “büntisarokba” kell mennie. Ott nyugodjon le és aztán elmondod neki, hogy miért kellett a bünti. Olvass még ilyen témában könyveket, vagy neten keress videókat hozzá.
Azoknak üzenném, akik szerint az ütés meg a hidegvíz jó megoldás, hogy ezekből lesznek a lelki sérült felnőttek. Én még konkrétan emlékszem, hogy mikor rámcsaptak vagy hidegvízzel fenyegetőztek hisztinél a szüleim, annyira magatehetelennek és megalázottnak éreztem magam(persze ezt akkor még nem tudtam megfogalmazni), hogy csak jobban hisztiztem. Egy felnőttnek értenie kéne, hogy egy gyerek nem azért hisztizik, mert szeret üvölteni, hanem mert még nem tudja kontrolálni a dühét. A szülő dolga erre megtanítani. Akinek ennyire nincs türelme a hisztihez és egyből ütne, annak minek gyerek? Tudtad előre, hogy a gyerekek hisztisek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!